** Agenda | Orgaandonor? Of toch maar niet?

We worden constant opgeroepen om ons als postmortaal orgaandonor te laten registreren. Postmortaal betekent na de dood. Weten we echter waarvoor we dan kiezen?

Een dood verklaarde orgaandonor is nog lang niet dood. Gebleken is dat een aantal van deze patiënten weer ‘terugkeren’ en dat sommigen zelfs tijdens hun ‘dood’ hebben gehoord wat de dokters vertelden. Wat zouden immateriële implicaties van donatie en transplantatie kunnen zijn? Gezond Verstand laat zich niet misleiden door schreeuwende nietszeggende campagnes of stille geen slapende honden wakker makende praktijken.

Veel Nederlanders zijn voor orgaandonatie. Het lijkt immers zo simpel: na je overlijden ben je er toch niet meer, dus waarom zou je je organen en weefsels niet doneren aan mensen die anders aan een ziekte zouden overlijden?  Toch blijkt het besluit voor orgaandonatie niet zo simpel te zijn: van de 5,5 miljoen mensen die wel ingeschreven staan in het donorregister, gaf 2,4 miljoen mensen aan geen donor te willen zijn of die beslissing over te laten aan hun partner, familie of aangewezen persoon. Vaak zijn angst, onbekendheid met de gang van zaken of geloofsovertuiging reden om geen donor te willen zijn of niet te kunnen kiezen.

Op dinsdag 16 september word er een “Gezond verstand avond” gegeven in de Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst.

Lichtwerkplaats Expert Hilda Heyman maakt deze Gezond Verstand Avonden mogelijk. Ze heeft een praktijk en is opgeleid als erkend Reflexologe, Natuurgeneeskundig- Sensi- en Bachbloesem therapeut.

Vind jij dit onderwerp interessant en wil je deze lezing bijwonen? Meld je dan aan via deze link: www.bit.ly/Orgaandonatieofniet

Themadag20septLWP

Interessant en Inspirerend