** Blog  | 10 eenvoudige manieren voor een betere wereld

worldkopieLaten we eens wat tijd en aandacht besteden aan het bedenken van eenvoudige manieren die we allemaal kunnen gebruiken om bij te dragen aan het creëren van een mooiere wereld.

En ondanks dat “een betere wereld creëren” vaak klinkt als de taak van grote leiders als Nelson Mandela en Moeder Theresa, kunnen we allemaal kleine handelingen doen om het verschil te maken in de levens van mensen om ons heen!

Hieronder 10 manieren om bij te dragen aan een betere wereld. Allemaal zijn ze gemakkelijk te doen en dragen ze – op hun eigen, eenvoudige manier – bij aan een betere wereld.

  1. Glimlach (deze is vooral effectief bij onbekenden)
  2. Erken anderen (voor kleine dingen en grote dingen, laat mensen weten dat je hen waardeert)
  3. Breng schoonheid in de wereld – koop een zak veldbloemenzaad en strooi het uit over een openbaar grasveld
  4. Vertel je naasten dat je van ze houdt (elke dag)
  5. Rij voorzichtig
  6. Doe iets aardigs voor iemand die je niet kent (je buren helpen door de planten in hun tuin water te geven als jij het bent vergeten.
  7. Geef iemand een boek dat je hebt gelezen (werkt heel goed om plezier en kennis te verspreiden)
  8. Maak geen rommel, en leer je kinderen dat ook niet te doen (we hebben maar één planeet…)
  9. Leer iemand hoe je iets moet doen (en wees geduldig als ze proberen het te snappen)
  10. Verbind mensen (introduceer twee vrienden of collega’s die hun voordeel kunnen doen met de verbinding)

Welke kleine gestes doe jij, of hebben anderen voor jou gedaan, die de wereld een beetje meer laten stralen? Graag horen we wat jij hebt gedaan om bij te dragen aan een betere wereld :)

sign_lwplaats_wit1.jpgOok de Lichtwerkplaats draagt bij aan duurzaamheid en belichten van jouw krachten. Wij dromen van een wereld die weer draait om de kracht van mensen en het bundelen daarvan. Om de manier waarop we met elkaar samenleven, oprechte aandacht kunnen hebben voor elkaar. Een wereld waar de economie ten dienste staat voor mensen en niet andersom. De Lichtwerkplaats is onderdeel van de Werkplaats voor Bezieling. Ga voor meer informatie naar www.werkplaatsvoorbezieling.nl

 

Bron: Geïnspireerd door Nisandeh, Open circles

 

Interessant en Inspirerend