Blog | (2) Over omgaan met verlies en over verder gaan!

losVerlies, allemaal krijgen we er vroeg of laat mee te maken, niemand ontkomt eraan.
Wie met verlies wordt geconfronteerd, gaat door verschillende lagen van emoties en verwerking heen. Het doorleven en verwerken van die emoties op al die lagen vraagt veel van je. In onze drukke samenleving lijkt hiervoor vaak geen tijd te zijn.

Zoals we zo vaak kunnen horen aan het einde van een begrafenis of crematie: “Kom op, het leven gaat weer verder”; Of een paar maanden na een scheiding: “kom, wordt het niet tijd om de draad weer op te pakken?”

Wie met verlies te maken heeft, gaat door verschillende golven van verwerking heen. Vaak is een 1e, niet te vermijden reactie “de ontkenning”, het kan niet waar zijn, dat jou dat overkomt… Dan volgen er andere periodes, soms van depressie, van woede, boosheid en je volkomen machteloos voelen. Voor een ieder loopt dat proces weer anders, maar er zijn wel een aantal herkenbare fases te onderscheiden.

Wie het echt aandurft om zijn of haar verdriet te doorleven, zal na enige tijd ook gaan ontdekken dat het verlies ook iets heel moois schenkt dat zich heel teer en voorzichtig openbaart. Elke gebeurtenis in ons leven, alles wat ons toe-valt, draagt een (verborgen) levensles, kracht of wijsheid in zich. Ja, ook het verlies van een dierbare of je baan of bij een ziekte. De (mooie) herinnering aan de dierbare die je bent verloren midden in het leven, blijft altijd en blijft leven in een speciaal plekje in je hart. En als je dat gaat voelen en gaat leven, ontdek je tegelijk ook dat er iets nieuws, iets heel moois in jou ontwaakt.

Onze expert Romy Quint verzorgd de Workshop De transformatie ervaring “Verlies voorbij”
Tijdens deze workshop zal je spanningen en stress oplossen , zodat je verder kan gaan met leven en niet het slachtoffer wordt van je geschiedenis. Als meester, aan het roer van je eigen leven.

“Gun jezelf deze unieke ervaring. Je bent het dubbel en dwars waard!”

Wil je meer weten over deze workshop en wat Romy Quint voor jou kan betekenen? Klik dan hier: bit.ly/verliesvoorbij28juni. Heb je nog vragen, mail dan naar mail@lichtwerkplaats.nl.

Interessant en Inspirerend