Blog | Affirmeer jezelf positief!

oog met hartjeSommige gebeurtenissen raken een bepaalde snaar. Je weet dat er bij jou persoonlijk een snaar is geraakt, als jouw reactie niet in verhouding is met de situatie.

Ieder mens heeft een soort put met weggestopte emoties, verzameld in een heel leven. Soms is het voor het welzijn van de ziel noodzakelijk, en soms gebeurt het zonder dat je het eigenlijk door hebt. Dat is ook niet erg, want je krijgt van het leven meerdere kansen!

Die kansen dienen zich aan op momenten dat je bijvoorbeeld ‘overtrokken’ reageert op een situatie. Het ‘triggert’ een oud issue. Als je dat door hebt kun je het oude issue bekijken, voelen en daarna verwerken.

Sommige situaties kun je niet veranderen, maar je kunt wel beïnvloeden hoe jij die situatie ervaart. Het is heel belangrijk om geregeld een grote schoonmaak te houdne en je ziel weer alle ruimte te geven. Opvattingen van anderen, negativiteit en angst kun je dan allemaal loslaten en vervangen met positieve gedachten.

Hierbij helpen affirmaties. Affirmaties hebben wel wat weg van visualisaties. Je schrijft eigenlijk op hoe je wil zijn, wat je wil krijgen. Alleen met affirmeren herhaal je die kernzinnen vaak voor jezelf. Je schrijft een affirmatie alsof het al zo is, dus je laat het woord ‘willen’ weg. Een voorbeeld: Ik sta in mijn kracht, of Ik ben in balans. Je hoofd is een soort computer en je kunt ten alle tijden virussen en oude bestanden die je alleen maar in de weg zitten verwijderen, en nieuwe bestanden invoeren die wel positief geladen zijn. Zo creëer je een schone, goed draaiende positieve harde schijf!

Welke affirmaties helpen jou?

Interessant en Inspirerend