Blog | De Familie Dynamiek

FamiliaHeb jij onopgeloste vragen over jezelf, relaties, werk of ineffectieve gedragspatronen die steeds terugkomen? En heb je hier al veel over nagedacht of aan gewerkt maar kom je maar niet bij de wortel van het probleem?

De kans is groot dat het antwoord op deze vragen verscholen ligt in de rol/plek die jij hebt ingenomen in de eerste organisatie waar je deel van hebt uitgemaakt; jouw familie van herkomst. Deze rol/plek bepaalt voor een groot deel hoe jij vandaag de dag jouw plek inneemt in groepen, organisaties, jouw relatie en jouw huidige gezin.

Door het opstellen van jouw familiesysteem van herkomst is het mogelijk om inzicht te krijgen in de rol/plek die jij zelf inneemt. Vaak komen als vanzelf ook de in de familie of organisatie gebruikelijke gedragspatronen en overtuigingen naar boven.

Het vaak onverwachte inzicht geeft de mogelijkheid om eventuele verstoringen te herstellen en eventueel onuitgesproken emoties te erkennen. Door erkenning en acceptatie komt er rust in het systeem. Het onbekende wordt bekend en daarmee erkend. Dit geeft innerlijke rust en vaak een sterk gevoel van vrijheid en sereniteit.

Hoe weet je dat je zo’n relatie hebt?
Dat is makkelijk; beantwoord de volgende vragen:

  • Neem je andere familieleden wel eens wat kwalijk?
  • Erger je je wel eens aan iemand in je familie?
  • Ben je wel eens teleurgesteld in familieleden?
  • Begrijp je een familielid soms niet?

 

Herkenbaar? Ga dan aan de slag met onze gedragspecialist Romy Quint. Ze geeft de krachtige workshop de Transformatie Ervaring Familie Dynamiek. Romy neemt je mee met inzichten en veranderingen, ze is al jaren actief in binnen- en buitenland met prachtige en krachtige workshops.

Lees meer over Romy en deze workshop en gun jezelf deze unieke ervaring. Je bent het dubbel en dwars waard!

Interessant en Inspirerend