** Blog | De intentie om te gronden

nicovlaarkopieGrounding of in het Nederlands gronden of aarden. Een bekend begrip in intuïtieve ontwikkeling maar tegelijkertijd o zo moeilijk te door”gronden” wanneer je niet goed begrijpt wat ermee bedoeld wordt. Er zijn genoeg uitdrukkingen in onze taal die ernaar verwijzen: wie wil er niet met beide benen op de grond staan, stevig in zijn/haar schoenen staan, grond onder voeten voelen of doelgerichte stappen kunnen zetten? Dit heeft alles te maken met energetisch goed gegrond zijn.

Heb je het gevoel dat je wat meer stevigheid zou kunnen gebruiken, heb je wel allerlei dromen maar kun je ze niet waarmaken? Heb je last van onzekerheid, overgevoeligheid, durf je niet voor jezelf op te komen? Laat je je snel van de wijs brengen of vind je het moeilijk om echt je plek in te nemen? Dan kan leren gronden je helpen. Doordat we in een maatschappij leven waarin we alles met ons hoofd moeten begrijpen, bedenken en uitvogelen hebben we afgeleerd om ook aandacht en energie aan de onderste helft van ons lichaam te geven. En hier zitten juist de belangrijkste chakra’s die te maken hebben met ons lichaam en leven hier op aarde.

Je verbinden met de energie van de aarde geeft je levenskracht, stookt je innerlijke vuur op en niet onbelangrijk, het brengt je tot rust. Je hoeft geen moeite meer te doen om je te bewijzen, energie te gebruiken om je staande te houden en nog mooier, je kunt je creativiteit en ideeën eindelijk in het stoffelijke tot werkelijkheid brengen. Leren gronden vraagt om een groter lichaamsbewustzijn, onderzoeken waar jouw belemmeringen liggen maar het vraagt vooral om behoefte en intentie om echt jouw plek hier in te willen nemen.

Gronden is een belangrijke eerste stap naar bewustwording en ontspanning.

Wil je beter leren jezelf te kunnen gronden? Kom dan vrijdag 11 juli naar de workshop Gronden. Deze workshop Gronding!! wordt gegeven door Nico Vlaar. Hij is aangesloten bij de Lichtwerkplaats als expert en begeleidt al sinds 1982 mensen bij hun ontwikkeling binnen zijn eigen praktijk. Wil je deelnemen aan deze workshop Gronding? Je bent van harte welkom! Lees verder en meld je aan: http://bit.ly/gronding11juli

“Juist in deze tijd is het essentieel voor je (spirituele) ontwikkeling om te gronden. Misschien wel beter gezegd: je spirituele ontwikkeling kan alleen maar groeien als je gronding ontzettend goed is. Immers: jij bent een brug tussen hemel en aarde, jij bent de verbindende schakel met de aarde die energie om kan zetten in aardse creaties!”


Bron: Geïnspireerd door Resonance en Lichtwerkplaats

Interessant en Inspirerend