Blog | De jas van ballast uitdoen

Balans stenenIedereen draagt jassen met zich mee, in de vorm van ballast of de bekende rugzak. Bij de een zijn deze jassen wat dikker dan bij een ander.

Echter, jij bepaalt zelf of je daar last van hebt of niet… Wanneer deze jassen jou tot last worden is het  verstandig om er iets aan te gaan doen. Is het je wel eens opgevallen dat de laatste tijd bij steeds meer mensen de ‘jassen’ wat zwaarder zijn gaan ‘hangen’. Wanneer dit gebeurt merk je dit direct. Kenmerkend voor mensen die last hebben van hun ballast is dat zij meer vermoeid en futloos zijn.

Sommigen hebben het gevoel niet vooruit te komen en vast te zitten in werk of relatie. Anderen hebben meer het gevoel in cirkeltjes te draaien of tegen de stroom in te zwemmen. Weer anderen ervaren hinder van onverklaarbare gevoelens, negatieve gedachten of worden dagelijks ‘achtervolgd’ door een onverwerkt verleden. Kortom, ieder mens ervaart zijn of haar belastende verleden anders. Er is één duidelijke overeenkomst: iedereen die er last van heeft wil er vanaf.

Ook dit is persoonlijk en subjectief. De een wordt duidelijk fitter en de ander ervaart een intens gevoel van vrijheid. Opvallend veel mensen zitten na het loslaten van hun ballast beduidend beter in hun vel en hebben meer zelfvertrouwen. Op zich logisch, zonder ballast weet je beter wie je bent, wat bij je past en wat jou daadwerkelijk voedt in het leven.

Zonder ballast leef je bewuster waardoor je letterlijk het leven meer beleeft.

Herken jij dit en draag jij ook veel ballast met je mee? Vertel ons wat jij eraan doet om dit los te laten, wat werkt voor jou, hoe ga je ermee om?

Bron: Geïnspireerd door Sterluna

Interessant en Inspirerend