Blog | De kracht van je ziel heeft een eigen energie

uitwaaienWe gaan er vanuit dat dat ziel incarneert in een lichaam. Dat lichaam is niet meer dan een huls; noodzakelijk om op aarde te kunnen functioneren. Jouw lichaam! Jouw ziel heeft effect op je lichaam.

Ook heeft  hoe jij voor je lichaam zorgt, invloed op het functioneren van je geest en op hoe je je voelt.  De letterlijke  en figuurlijke verzorging voor je lijf is daarom heel erg belangrijk. Daar wordt vaak niet heel bewust bij stilgestaan, maar het is essentiële voeding voor je lichaam en geest! Zorg daarom dat je vers en gezond eet en zo min mogelijk conserveringsmiddelen, suikers, zout en vlees.

De kracht van je ziel heeft een eigen energie en creëert ook energie.  Dit maakt dat jij een veld van energie bent: in je en om jou heen.  Hoe het met  jouw energie gesteld is, wordt bepaald door hoe jij in je vel zit en hoe jouw innerlijke denk- en gevoelswereld is. Depressieve mensen ervaren soms een zware druk op hun lichaam en krijgen last van hun nek of schouders.

Mensen die stress ervaren hebben last van hun maag-darm streek of bloeddruk wat zich weer kan uiten in hoofdpijn of hartklachten. Niets is er zomaar en alles heeft een oorzaak, alles staat in verbinding met elkaar!

Wanneer emoties vastzitten, concentreert zich daar energie en wordt de druk groter. Worden deze emoties niet verwerkt of geuit, dan vindt je systeem altijd een uitweg. Kan het er niet geestelijk uit, dan maar lichamelijk. Dit is bijvoorbeeld erg sterk zo met angst- en paniekaanvallen.

Er zijn goede boeken en sites over en bijvoorbeeld Sensitherapie geeft inzicht in de oorzaak van klachten. Hierdoor krijg je meer duidelijkheid, inzichten en kun je nieuwe en gezondere keuzes maken. Ook zijn er talloze ‘energiewerkers’, mensen die zich bezighouden met bijvoorbeeld energetisch werk of vormen van massage. Ook dit kan blokkades opheffen en de doorstroom bevorderen.

De Lichtwerkplaats heeft een tal van experts die op dit vlak iets voor jou kunnen betekenen. Nieuwsgierig wie deze mensen zijn? Je vind ze hier: onze experts

Interessant en Inspirerend