Blog | De kracht van persoonlijke ontwikkeling

images (9)kopieWil je bewuster leven en inzicht krijgen in jezelf? Wil je jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren? Wil je eindelijk het beste uit jezelf halen en doen wat jou gelukkig maakt?

Persoonlijke ontwikkeling is voor iedereen een uniek pad. Iedereen ontwikkelt zich op een andere manier, afhankelijk van de omstandigheden en afhankelijk van hoe je op die omstandigheden reageert. De manier waarop je in het leven staat, je zelfkennis en zelfinzicht bepalen hoe jouw persoonlijke ontwikkeling verloopt.

Persoonlijke ontwikkeling is veel meer dan alleen maar een algemeen leerproces, kennis vergaren, ontwikkelen op je werk, groeien als persoon in vaardigheden en capaciteiten of bijvoorbeeld karakterontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling is vooral bewust worden van jezelf, van je kracht en van je kwaliteiten. Door ervaringen in het leven heb je misschien niet bewust, maar zeer zeker onbewust je emoties en overtuigingen opgeslagen in je systeem. Je ware zelf zit verscholen achter verschillende lagen van emoties en gedachten. Van belang in het proces van persoonlijke ontwikkeling is dus eerst deze lagen van je af te laten glijden. Pas dan kun je vanuit je ware zelf echt aan je persoonlijke ontwikkeling werken.

De belangrijkste vraag is: Wil je echt werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Wil je weten wie je echt bent, wat je kracht is en het beste uit jezelf en jouw leven halen?

Onze expert Irene Langeveld geeft workshops waaronder de Workshop Thuiskomen In Jezelf.
Meer weten? Klik dan hier

Wil je ook ervaren hoe het is om meer vanuit jezelf te leven?

 

Lees verder: Workhops &Zo | Ons team van experts

 

Bron: InnerTreasure

Interessant en Inspirerend