Blog | De krachtige signalen van emoties

GlimlachGevoelens en emoties zijn krachtige signalen die belangrijke informatie bevatten. We zijn allemaal wel eens boos, verdrietig, gefrustreerd, ongelukkig of gedeprimeerd. Dit artikel gaat niet over een strategie om nooit een negatief gevoel of emotie te hebben, dat is niet realistisch. Het is ook niet de oplossing om negatieve gevoelens te ontkennen. 

Waar het hier wel om gaat is om te begrijpen: iedere emotie en bijbehorende gevoelens bevatten waardevolle informatie. Emoties zijn krachtige signalen om op een voor jezelf positieve manier in actie te komen, iets te gaan doen, zodat je meer kunt zijn zoals je op je best bent. Leer hoe je zelfs uit het beroerdste gevoel een kracht gevende betekenis kunt halen.

Wat is er eigenlijk belangrijker in je leven dan hoe je je voelt? Als je nadenkt over iets dat je nog niet hebt maar wel graag wil hebben; de nieuwste smartphone, een mooie auto, meer geld, meer liefde, een sportief lichaam, een goede relatie, een bord spaghetti of wat je ook maar kan bedenken. Waarom wil je al die dingen? Als je bij ieder antwoord dat je kunt bedenken jezelf de vraag – Waarom? – stelt, dan kom je vroeg of laat na een aantal daarom’s uit bij: Het geeft me een goed gevoel. Alles wat we willen dient dat doel.

 

Lees verder: Workshops &Zo | Ons team van experts

 

Bron: Geïnspireerd door Mercurieux

Interessant en Inspirerend