Blog | Een onderdeel van de energie stroom in een gezin.

verbindingfoetusZodra er een foetus is ontstaan komt er energetisch een verbinding met het basis chakra van de drager, de moeder.

Zij is de eerste aangewezen persoon om de informatie op dit niveau – hoe ga ik om met de “avonturen” die ik hier op aarde ga beleven – vanuit haar werkelijkheid over te dragen. Later komt daar meestal ook de verbinding met de vader of eventuele andere opvoeders bij.
Deze verbinding(en) is (zijn) voor ieder kind van groot belang. Maar wat gebeurd er als het kind volwassen is geworden? 

Door de energie uitwisseling op dit basis niveau ontstaat er vaak een wederzijds gevoel van “nodig hebben” met de bijbehorende angst energie.

Het gevolg is dan dat het vaak heel lastig is om elkaar los te laten en de vrijheid te geven die volgens mij voor ieder mens gewenst is. Dit zou moeten gebeuren als het kind volwassen is geworden. Wat als een verbinding is begonnen, is een gebondenheid geworden, waarin het vertrouwen vaak ver te zoeken is die in een verbinding op een natuurlijke wijze aanwezig is.
In mijn praktijk zie ik dan ook vaak deze gebondenheid nog werkzaam tot op hele late leeftijd.

Daar komt bij dat ouders en kind elkaar enorm spiegelen. Als daarbij minder prettige eigenschappen gespiegeld worden, kunnen er wederzijdse afwijzingen ontstaan van die eigenschappen. In de verbinding zie je dan ook een energetische “vervuiling” ontstaan die uiteindelijk een behoorlijke verdichting kunnen veroorzaken met als gevolg de nodige spanning in de relatie.

Nieuwsgierig hoe het bij jou is gesteld?
Stel die verbinding voor als een energiekoord die aanwezig is in jouw basis chakra (zit tegen je stuitje aan) en in het basis chakra van b.v. je moeder of van jouw kind.

Vanuit je Bron-bewustzijn stem je af op het eventuele koord en neem je waar hoe jij dat koord ervaart. Is de energie helder? Is het koord nog echt nodig?

Vanuit je Bron-bewustzijn kun je dan besluiten om de energie in het koord schoon en helder te maken en/of je kunt besluiten het koord aan beide zijden los te koppelen en aan het universum aan te bieden en het daarmee in z’n geheel laten transformeren.

Blog door: Nico Vlaar, expert bij de Lichtwerkplaats

Hulp nodig? Je kunt bij Nico terecht tijdens de Belicht-je-kracht bijeenkomst op 12 mei. Een unieke kans om bij hem een speedconsult te ervaren voor een zeer gereduceerd tarief van € 20,00!

Wil je daar bij zijn? Meld je dan via deze pagina aan: http://bit.ly/1koggFt Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Interessant en Inspirerend