** Blog | Emoties, uit het hoofd

VerstandgevoelEr is een verschil tussen gevoel en emotie. Emoties zijn niets anders dan een uitvloeisel van gedachten. Ik zeg vaak: “Emoties zijn van het hoofd en gevoel is van het hart.” Emoties ontstaan uit gedachten die tegen de realiteit in creëren.

Emoties (irritatie, frustratie, boosheid, teleurstelling, onmacht, woede, schuld e.d.) zijn bijna allemaal negatief. Zijn er ook positieve emoties? Ja, bijvoorbeeld blijdschap. Toch is blijdschap in de vorm van een emotie niet positief. Een voorbeeld hiervan is: Mensen die te blij en euforisch zijn en waarbij je voelt dat dit niet echt is. Echte blijdschap is een gevoel en geen emotie.

Een groot deel van onze tijd zitten we in onze emotie’s (in ons hoofd) en veel te weinig voelen we het echte gevoel achter de emotie is. Terwijl het belangrijk is om dit te ontdekken. Emoties zijn dus het onderzoeken waard. Als je namelijk niet oplet blijf je hangen in je emotie en reageert dit af op anderen door bijvoorbeeld een geïrriteerde opmerking te maken.

Kijk waar je boosheid of andere emotie vandaan komt. Achter een emotie zit altijd angst voor pijn. Zodra je in de emotie zit hoef je de pijn niet te voelen. En daar zijn we goed in! Als je boos bent probeer je de wereld zo te regelen dat er geen pijn bij jou ontstaat. Je wilt de mensen om je heen naar jouw hand zetten.

De uitdaging is om bij je oorspronkelijke gevoel (pijn) te komen en te accepteren dat dit er is. Als je dingen accepteert zul je merken dat je rust en ontspanning voelt. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Heb je er behoefte aan om meer in contact met je gevoel te komen? Bewuster van je lijf? Dan is de retraite Vrouwenweek in Portugal misschien iets voor jou. Met gelijkgestemde vrouwen die net als jij willen genieten. Hatha Yoga, Yin Yoga, Rituelen, Adem werk, Rebirthing, goed en gezond eten met Raw – Super foods en massages om lekker in je lijf te komen. Het hoofd helemaal leeg maken en intens te gaan geniet van al het moois wat je voelt bij de verbinding met Moeder aarde, de elementen en de natuur? Wat wil je nog meer?

Lees via deze link meer over deze bijzondere Retraite; Vrouwen week in Portugal van 17 t/m 23 augustus: www.bit.ly/vrouwenweek

Bron: Geïnspireerd door Marjan Haselhoff

Interessant en Inspirerend