** Blog | Gevoel, vanuit je hart

jehartinhandenBij alles wat je denkt en doet heb je een bepaald gevoel. Zoals blijdschap, vreugde, verdriet etc. Dit uit zich ook fysiek; warm, koud, spanning op de borst, droge lippen, gespannen schouders, buikpijn, rillingen etc. Het kan een positief en een negatief gevoel zijn. De hele dag door stroomt je gevoel; het komt op, golft door je heen en ebt vroeg of laat weer weg.

De kunst is om je bewust te zijn van die gevoelens en te accepteren dat ze er zijn. Met positieve gevoelens is dat vaak makkelijker. De uitdaging is om ook de negatieve gevoelens te accepteren. Waarom hebben we daar zoveel moeite mee?

In de westerse wereld vinden wij het moeilijk om dingen te accepteren zoals ze zijn. We willen alles naar onze hand zetten, controleren en analyseren. Negatieve gevoelens worden meestal direct omgezet in negatieve gedachten en dat is het begin van de ellende. Vaak liggen onder deze negatieve gedachten behoeftes die we lastig vinden om te uiten.

Heb jij behoefte in een weekend waar het allemaal draait om jouw behoeftes? Zoals: Wat zijn jouw dromen? Wat wil je echt gedaan hebben in dit leven? Door bijvoorbeeld Yoga vanuit je hart te beoefenen maak je energie los die je met visualisatie naar plekken in je lichaam brengt waar het nodig is. Resultaat: je voelt je vrijer, fitter, losser, vrolijker.

In het weekend van 15,16 en 17 augustus organiseren onze experts van het Happy Lifestyle Centrum een Yoga inspiratie zomerweekend! Misschien iets voor jou? Alleen of samen met een vriendin? Via deze link lees je meer over deze ontspannen en bevrijdende workshop: http://bit.ly/yogazomerweekend

Bron: Geïnspireerd door Springest

Interessant en Inspirerend