Blog | Gronden? Wat is dat eigenlijk?

7222714-drie-vrouwen-met-naakt-voeten-staan-in-graskopieGronden houdt letterlijk in dat je met beide benen stevig op de grond staat en dus in het leven. Je energie stroomt beter naar de aarde en andersom. Goed gegrond zijn is van belang voor:

* Betere afvoer van afvalstoffen (energetisch)
* Met beide benen op de grond staan (niet zweverig)
* Sterker in het leven staan, meer aankunnen
* Verminderd kwalen of klachten aan benen en voeten
* Dingen beter een plaats geven op aarde (situaties, ervaringen etc.)
* Helderder, realistischer, meer in het leven van alledag
* Ervaringen bewuster plaatsen en het geeft meer inzicht.

Goed gegrond zijn is de normaalste zaak van de wereld. Ieder mens heeft namelijk al een natuurlijk verbinding met de aarde. Ons energieveld (aura’s en/of chakra’s) is zogezegd aangesloten op het magnetisch veld van de aarde. Hoe sterk je deze verbinding wel of niet voelt en ervaart heeft met verschillende dingen te maken.

Weet je van jezelf dat je veel nadenkt, piekert of peinst, dan is de kans heel groot dat je gronding verzwakt is en dat je meer aandacht zou moeten besteden aan het gronden. Het voordeel daarvan is ook dat je dan uit je hoofd gaat en in je lichaam, waardoor je meer zult gaan voelen. Je zult dan leren om beslissingen te gaan nemen op basis van je gevoel, je innerlijke Tom Tom, in plaats van op basis van de ratio. Als je veel in je hoofd zit gaat daar ook veel energie zitten en word je energetisch topzwaar en raak je uit balans.

Heb je vaak koude voeten, een koud gevoel of hoofdpijn? Grote kans dat als je bewust even gaat gronden, dat het een stuk beter wordt.

 

 

Bron: Geïnspireerd door chronisch gelukkig

Interessant en Inspirerend