** Blog | Het verschil tussen weten en doen

Opening A Special Present BoxLezen over gelukkiger worden en persoonlijke ontwikkeling is erg interessant… Vind je ook niet? Alleen… moet je er wel wat mee doen! Dat weten we eigenlijk wel, maar toch ontbreekt die actie vaak.

Als je niks onderneemt, gebeurt er over het algemeen niks. En om dingen te realiseren die wat moeilijker zijn zul je vaak buiten je comfort zone moeten treden. Oftewel, dingen doen die je misschien wel eng vindt, maar wel zou willen doen. Wat een goede manier kan zijn is om elke dag iets te doen dat net buiten je comfortzone gaat. Daar wordt het namelijk pas echt interessant voor je!

Heb je een specifiek doel? Dan werkt het goed om elke dag, of elke week, iets te doen dat je dichter bij het realiseren van je doel brengt. Een plan dat opgedeeld is in kleine, behapbare, stappen kan hierbij helpen.

Pas op voor de valkuil om alles te gaan analyseren. Vraag jezelf af of het niet gewoon tijd wordt om wat te doen, in plaats van het probleem te blijven bestuderen. Je hoeft meestal niet alles te weten voordat je begint, ook al kan het zo voelen. Gaandeweg leer je en kom je tot inzichten die je tijdens het bestuderen niet had kunnen krijgen.

Dit gedrag zie je vaak bij succesvolle ondernemers. Die geven aan dat ze zichzelf achteraf vaak naïef vonden. Ze hadden geen rekening gehouden met bepaalde problemen die ze later zouden tegenkomen. Maar die onwetendheid bleek juist de kracht, want anders hadden ze wellicht van de onderneming afgezien. En problemen kom je altijd tegen, maar los je ook weer op!

Is het voor jou de hoogste tijd? Toe aan inzichten en wil je tot bloei komen? Jezelf verder ontwikkelen en vooral: je kracht nog meer belichten? Ontwikkel jezelf, krijg inzichten en maak kennis met het nieuwe: voor het belichten van jouw kracht tijdens de Belicht-je-kracht avond op 8 september. www.bit.ly/belichtjekracht8september

Bron: Geïnspireerd door Lifebuilding

 

Interessant en Inspirerend