Blog | Hoe bepaalt jouw denken de wereld om je heen?

gezicht in luchtJe eigen geest, jouw denken, bepaalt hoe jij de wereld ervaart. Er is geen realiteit, alleen perceptie. Eigenlijk is de wereld hetzelfde, maar als jij een rotdag hebt lijkt alles vervelend in de wereld. Als jij je erg gelukkig voelt, lijkt de wereld heel mooi.

Je denken is niet alleen bepalend voor je perceptie van de wereld. Ook is het zo dat, op een bepaald level, wat je denkt hetgeen is dat je krijgt. Selffulfilling Prophecy was zo’n gekke theorie nog niet. Want onbewust werk je toe naar de uitkomst of situatie die je in je hoofd al hebt voorgesteld.

In je hoofd creëer jij je eigen persoonlijke wereld. En of die wereld leuk of niet leuk is wordt bepaald door je gedachten. Iedereen heeft een innerlijke conversatie. Iedere ziel bestaat uit meerdere ‘delen’. In je hoofd voer je regelmatig gesprekken. Die gaan dan vaak tussen verschillende kanten. Bij veel mensen is die innerlijke conversatie verre van plezierig. Mensen zouden zo veel gelukkiger zijn als ze aardiger tegen zichzelf zouden zijn..

Als het dus zo is, dat je krijgt wat je verwacht, dan kun je beter iets goeds verwachten. Dat is moeilijk. Want angst en negativiteit staan altijd op de loer en bij velen zijn ze ook al ongemerkt naar binnen geslopen. Toch kun je je denken veranderen. Ten eerste is het belangrijk te weten wat je wil. Want als je niet weet wat je wil, hoe kan je het dan ooit krijgen? Mensen is aangeleerd dat het niet goed is om iets te ‘willen’. Maar op persoonlijk vlak, in je eigen geest is het juist essentieel.

Jouw denken, jouw innerlijke wereld is zo belangrijk, want het is het enige dat je echt hebt en kunt bepalen. Ook al is de wereld om je heen een grote chaos, als jij een vredige innerlijke wereld hebt zal dit je nauwelijks raken. Andersom werkt het ook, als jouw innerlijke wereld op knallen staat, dan hoeft er maar iets te gebeuren in de wereld om je heen en je knapt.

Hoe bepaalt jouw denken de wereld om je heen? Bevalt de wereld die je om je heen ziet jou? Laat ons weten hoe jouw denken, je innerlijke wereld, zich weerspiegeld in je dagelijkse leven.

Bron: Geïnspireerd door Ameles

 

Interessant en Inspirerend