** Blog | Hoe grote stappen je soms niet verder brengen

modderstapAnnemiek van der Velden is Wandelcoach. Ze neemt je niet alleen wandelend maar ook schrijven graag mee naar wat de natuur je zeggen kan: Deze zomermaanden heb ik (natuurlijk) veel gewandeld. Soms in mooi weer, soms ook in de stromende regen en op modderige paden.

Op een wat onstabiele ondergrond kunnen te grote stappen ineens misgaan. Ik liep niet mijn eigen tempo maar paste me te veel aan aan de grotere passen van mijn wandelmaatje. En ineens maakte ik een flinke schuiver, was ik mijn balans even helemaal kwijt. Ik maakte letterlijk een te grote stap, waardoor ik te weinig gewicht had op de voet die neerkwam en die gleed prompt onder me vandaan.

Ik herkende dit gelijk, hoe is dat voor jou?

Je wilt je graag aanpassen, bijblijven, het tempo van de ander kan jou toch niet te hoog zijn…

Je laat je toch niet kisten!  Maar doordat je daarmee voorbij gaat aan jouw eigen tempo verlies je ook eerder je balans.

En dat speelt natuurlijk niet alleen tijdens het wandelen, maar  zeker ook in je werk en dagelijks leven. Hoe vaak pas je daar je snelheid aan aan de ander? Vaak werkt aanpassen en haastige spoed juist averechts. Je moet stoppen, je balans hervinden en pas daarna kun je weer verder. Als de ander niet op je heeft gewacht, moet je nu zelf een sprintje gaan trekken om die weer bij te benen.

Wat is er mis met het lopen in je eigen tempo, in bij jou passende stappen? Als je goed afstemt op elkaar dan vind je daarin vanzelf een nieuwe balans. Ik zie het als een mooie oefening in afstemmen, waar je in je werk, en ook in het wandelen veel plezier aan kunt beleven!

Heb jij wat met de natuur? Is het een echte inspiratiebron voor je en kom je daar altijd weer tot jezelf? Annemiek nodigt je graag uit om mee te doen aan de actieve wandelworkshop Wat de natuur je zeggen kan. In kleine groepen ga je aan de wandel en krijg je vragen en tips die je ondersteunen in het (her)vinden van je balans.

Wandel je mee op weg naar (nieuwe) balans?

Kom dan a.s. zaterdag 20 september naar de workshop Wat de natuur je zeggen kan, die Annemiek geeft tijdens de themadag Stress en burnout, hoe blijf je ontspannen?

Er zijn tal van workshops, lezingen en speedconsulten met experts die hun wijsheden graag met je delen! De bijdrage voor een kaartje is maar 20,00, inclusief koffie, thee en naar hartelust kun je de hele dag overal aan deelnemen.

Themadag20sept_LichtwerkplaatsMeld je uiterlijk 18 september aan op: www.bit.ly/themadag20sept_ontstress

Een fijne en verdiepende dag met talloze uiteenlopende workshops. Laat je bijvoorbeeld inspireren en tot rust brengen tijdens de Yoga & Meditatie worskhop van Happy Lifestyle, of ontdek de ‘Zzzzzzz’ factor met Angela Mastwijk.

Neem gezellig iemand mee voor een mooie dag. Deze Themadag leent zich trouwens ook uitstekend om er een weekendje weg van te maken in het mooie oude Zutphen. Kom je ook?

Interessant en Inspirerend