** Blog | Hoe kun je beperkende overtuigingen veranderen?

grenzen-ontdekkenkopieJe overtuigingen spelen een belangrijke rol in je leven en bepalen in belangrijke mate wat je kunt bereiken.

Als jij bepaalde uitdagingen wilt aangaan is het belangrijk om je beperkende overtuigingen te veranderen te overwinnen. Het veranderen van je overtuigingen kan een hele uitdaging zijn. We willen jou een aantal tips en technieken aanreiken die je kunt gebruiken om je overtuigingen te veranderen. 

De overtuigingen die je hebt bepalen jouw werkelijkheid. Dit is iets om over na te denken omdat dit een krachtig proces is. Als jij gelooft dat je iets niet kunt of je bent ervan overtuigd dat de wereld om je heen gevaarlijk is dan krijg je zeker gelijk.

Als peuter, kleuter of tijdens de periode van de basisschool vond je het geweldig om actief te zijn met blokken. Ook kon je uren zandkastelen bouwen op het strand of in de zandbak.

Alles wat in je fantasie omhoog kwam werd gemaakt. Je kon ervan genieten om iets te maken met elk willekeurig materiaal dat op die moment voor handen was.  Als in deze fase van je leven telkens tegen je werd gezegd: “Je kunt alleen maar architect worden als je echt talent hebt” dan is er een negatieve overtuiging ontstaan. Zodra je denkt aan blokken, zand en tekenen zul je tegen jezelf zeggen “ik heb niets met bouwen en creëren van mooi bouwwerken. Ik ben er gewoon niet goed in”.

De werkelijkheid is dat iedereen de basisvaardigheden om te kunnen bouwen kan leren. Al zal er nooit een kasteel of een mooi kantoorpand van je worden gebouwd in één van de grote steden van Europa. Bouwen, schrijven, lezen, schilderen, koken en alle andere vaardigheden hebben allemaal oefening nodig om ze te ontwikkelen. Het grote probleem is dat jij het geloof en de overtuiging hebt vastgehouden dat je talent moet hebben om iets te kunnen bouwen. Deze overtuiging weerhoud je ervan om te tekenen of te bouwen. Niet je gebrek aan talent.

We hebben allerlei overtuigingen, zowel bewust als onbewust. Deze innerlijke beelden zijn het fundament van onze persoonlijkheid. De bewustwording van deze overtuigingen en innerlijke beelden stelt je in staat je diepere echtheid te ontdekken en uit te drukken.

Op zoek naar meer echtheid, geluk en verbinding in je leven? Voel je dat je kwaliteiten niet voldoende naar buiten komen? Ervaar je te veel stress? Wil je je eigen drijfveren en die van anderen beter leren kennen? Wil je meer voldoening en meer bereiken door op een lichte, speelse manier om te gaan met jezelf en anderen?

Dan is de zomer retraite “Speels Ontdekken” misschien wel iets voor jou! Deze spirituele reis is een innerlijk avontuur dat je helpt meer jezelf te worden en te groeien. Nieuwsgierig? Lees meer via deze link: http://bit.ly/spelendontdekken

Bron: Geïnspireerd door Peter Rigtering

Interessant en Inspirerend