Blog | Hoe verbeter je jouw voedingsbodem?

voedingsbodem1In een aantal wandelingen kwam ik een zelfde thema tegen. In deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt blijven mensen soms zitten waar ze zitten of ze nemen na ontslag een baan aan die eigenlijk net niet past. “Van droombaan naar broodbaan” is inmiddels een bekende uitdrukking. Klik op de leesmeer button voor het hele verhaal.

In deze situatie is het naar mijn menig des te belangrijker dat je heel goed weet waar je kwaliteiten liggen, waar je goed in bent. En minstens even belangrijk, wat jij voor omgeving nodig hebt om te kunnen blijven groeien.

Heb je een functie die aardig aansluit bij jouw talenten, maar is bijvoorbeeld de organisatiecultuur erg open, terwijl jij duidelijkheid en structuur nodig hebt om je talenten te kunnen neerzetten, dan kan er een probleem ontstaan. Je talenten komen onvoldoende tot hun recht, je voelt je verschrompelen.

Ik vergelijk het met de natuur, waar de ene plant het prima doet, zelfs op een droog stuk grond, tussen de stenen. Een andere plant heeft veel vocht nodig, en weer een ander juist schaduw of zon. De katjes op de foto stralen in de zon, maar ze verschrompelen bij droogte of vorst.

voedingsbodem2Weet jij welke voedingsbodem jij nodig hebt om te groeien en bloeien? En als die in jouw organisatie ontbreekt, hoe kun je dan voor jezelf zorgen? Als weggaan geen optie is, dan is het van belang dat je jezelf wat extra mest toestopt, niet alleen door bijvoorbeeld buiten je werk om leuke dingen te doen die je weer energie geven, maar juist ook in je werk.

Ik nodig je van harte uit om voor komende week iets concreets te verzinnen wat jou in jouw leven of werk extra voeding gaat geven, het kan iets kleins en eenvoudigs zijn, zoals bijvoorbeeld een bos bloemen op je bureau, of een foto van een zon of een waterval. Iets wat voor jou voeding symboliseert en waar je energie van krijgt. En belangrijker nog, iets wat je de komende tijd elke dag herinnert aan het belang van een goed voedingsbodem. Kom je in die energie, dan kun je het elke week gaan uitbreiden en bijvoorbeeld ook eens met collega’s of een leidinggevende bespreken wat jij nodig hebt om jouw talenten nog meer tot bloei te laten komen.

Heb je een mooi symbool bedacht, laat het vooral weten, het kan ook anderen weer inspireren.

Wil je de natuur in? Op 17 mei wordt de Nationale Wandelcoachdag georganiseerd. Een bijzonder initiatief waar je gratis kunt ervaren wat wandelcoaching voor jou kan doen. Onze expert Annemiek van der Velden is met haar Gouden Wandeling ook van de partij op het terras van De Keuken van Hackfort. Je bent welkom tussen 10.00 en 15.30 uur.

Je kunt vragen stellen, een individuele wandeling maken en om 13.30 uur is er een wandelworkshop van een klein uur. Deze workshop heeft als onderwerp “keuzes maken”.

Lokatie: We wandelen rondom het kasteel Hackfort bij Vorden, Baakseweg 6 7251RH Vorden. Je bent welkom op 17 mei 2014 tussen 10.00 en 15.30 uur, de workshop start om 13.30 uur.

Aan de wandel? Deelname aan deze dag en workshop is gratis, wel graag van te voren aanmelden via 06 – 11 12 53 17 of info@goudenwandeling.nl

Interessant en Inspirerend