Blog | Holistische levensvisie

holistAlles is met elkaar verbonden. Zo is je lichamelijke gezondheid verbonden met je psychische gezondheid en je totale energetische systeem.

Omdat alles uit energie bestaat, vindt er ook continu een uitwisseling plaats van energie tussen mensen, dieren, planten, de aarde, eigenlijk alles. En deze uitwisseling van energie is te beïnvloeden, zowel positief als negatief. De energie die je het makkelijkst kunt beïnvloeden, is die van je zelf. Door je zelf te veranderen, straal je een andere energie uit en zul je anderen beïnvloeden.

Psychische blokkades veroorzaken lichamelijke blokkades en soms ziektes. Deze blokkades zijn energetische blokkades die op tal van manieren kunnen worden omgezet. Je moet je eerst bewust worden van deze blokkades. Door de oorzaak te vinden, kun je blokkades laten verdwijnen of omzetten in iets positiefs. Door hiermee aan de slag te gaan, ontstaat innerlijke groei en bewust-zijn. Door dit bewust-zijn kom je volledig in je eigen kracht en kun je leven vanuit je hart, je gevoel.

Veel mensen leven nog vanuit hun ego, hun denken, in plaats van hun hart, het gevoel. Het ego uit zich vooral door materialisme, macht en leven vanuit angst. Angst voor tekorten, verlies, de dood. Door bewust te worden van de invloed van het ego, ben je in staat dit los te laten en vanuit je hart te gaan leven. Het ego, het denken, wordt daarmee ondersteunend aan het gevoel. Hierdoor kom je ook in je eigen kracht.

Hoe meer mensen in hun kracht komen, hoe meer mensen vanuit hun hart leven en des te beter de wereld wordt.

Ben jij sensitief en gevoelig voor energie? Dan is de online cursus Thuiskomen bij jezelf misschien wel een mooi kado voor je. Lichtwerkplaats expert Irene Langeveld verzorgt deze cursus die je gewoon vanuit je luie stoel kunt volgen. Hier kun je er mee over lezen: bit.ly/thuiskomenbijjezelf

 

Bron: Geïnspireerd door Delfeno

Interessant en Inspirerend