** Blog | Intuïtie, het onderbuikgevoel

handhartbuikIntuïtie is het ‘innerlijk weten’ (onderbuikgevoel) of iets wel of niet goed voor je is. Een voorbeeld; je bent manager en wilt iemand in je team aannemen. Je hebt een gesprek met een kandidaat en alles klopt; goed verhaal, mooi profiel en perfecte ervaring voor de functie. Toch voelt het niet goed. Je weet niet precies waarom, maar je intuïtie geeft aan dat je hem of haar niet moet aannemen.

Intuïtie gaat vaak over zaken die niet te verklaren zijn. De kunst is om op je intuïtie te vertrouwen. Jouw intuïtie geeft namelijk het antwoord op al je beslissingen in je leven zonder tussenkomst van beperkende gedachten. Het is je kompas van waaruit je ‘weet’ of dingen goed voor je zijn of niet. Hoe effectief zijn emoties, gevoelens en intuïtie? Emoties zijn nooit effectief, gevoel en intuïtie wel.

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat geld ook over emotie gaat? Gevoelens over geld uiten zich op diverse manieren: stress, is er wel genoeg, meer willen verdienen, zelfwaardering. Bij iedereen uit dit zich weer anders. Feit is wel, dat vaak de emotie regeert. Wanneer je je van deze emoties bewust wordt, schep je ruimte om er met meer gemak mee om te gaan en laat je los wat niet meer voor je werkt.

Geld en emoties lijken een innige relatie te hebben met elkaar. Ook al probeer je daar boven te staan, het zijn nog altijd onze emoties die het grootste deel van onze keuzes bepalen.

Ben jij  bereid hier helder naar te kijken en hierin veranderingen aan te brengen?

Kom dan naar de Workshop Bevrijd je geld van Lichtwerkplaats expert Wilka Zelders. Deze workshop word gehouden op vrijdag 25 juli in Zutphen. Voor meer informatie http://bit.ly/1mNzBTz

Wil je je inschrijven voor deze bijzonder interessante workshop? Mail dan naar mail@lichtwerkplaats.nl Er is nog 1 plekje vrij!

Bron: Geïnspireerd door Burokracht

Interessant en Inspirerend