Blog | “Jij bent bijzonder!”

lekker uitwaaien“Jij bent bijzonder!”: Drie magische woorden zijn het, die je eigenlijk best iedere dag even tegen jezelf mag zeggen! Gewoon iedere ochtend als je opstaat de dag starten met een grote glimlach naar jezelf.

Het woord eigenlijk suggereert al dat je dat meestal niet doet. In de waan van de dag vergeet je nogal eens hoe speciaal je bent. Meestal spreek je een hele andere taal tegen jezelf. Je geeft jezelf ervan langs en je weet precies wat je allemaal anders wilt. Wees mild voor jezelf. Focus op dat wat je al goed afgaat. Geef jezelf een positieve boost. Als er even iets wat minder gaat, zie het als een les en leer ervan.

Je bent een absolute kanjer, geloof me maar. Je hebt een unieke kant die je mooi en bijzonder maakt, die je onderscheidt van alle anderen. Je bent “one-of-a-kind” en dat mag je best laten zien. Als je jezelf niet laat zien, doe je niet alleen jezelf tekort, maar ook de mensen om je heen. Daag jezelf uit om te stralen. Ga in je eigen spotlight staan. Breng jezelf en je natuurlijke talenten in. Je hebt jezelf en de mensen om je heen iets moois te bieden.

Het gekke van bijzonder zijn, is dat je zo vaak “probeert” om bijzonder te zijn. Hoe meer je je best doet om bijzonder te zijn, hoe verder je afstaat van je unieke zelf. Dat wat ons bijzonder maakt, vinden we vaak maar gewoon. Het is voor onszelf vanzelfsprekend, maar juist daar zit onze uitzonderlijke kwaliteit. Als je open durft te staan voor de gedachte dat je bijzonder bent, gebeuren er mooie dingen. Je gaat ontdekken wat je natuurlijke kracht is. Als je weet waarom je bijzonder bent, dan kan de energie gaan stromen. Je kunt een verschil maken.

Bijzondere mensen zetten hun unieke talenten in voor iets dat groter is dan zijzelf. Ze weten al dat ze speciaal zijn. Ze hoeven niet zoveel energie meer te stoppen in het bekrachtigen van zichzelf en kunnen een bijdrage leveren aan een groter geheel. Bijzondere mensen durven te vertrouwen op hun talent. Ze kunnen hun angsten loslaten en geloven in een goede afloop. Met een positieve instelling ben je een magneet voor andere positieve mensen en voor je het weet creëer je samen iets unieks, wat je van te voren niet had kunnen bedenken. Ga op zoek naar de schat die verborgen ligt in jezelf. Ontdek dat je echt heel bijzonder bent en doe er iets moois mee!

 

Bron: Geïnspireerd door De leukste versie van jezelf

Interessant en Inspirerend