Blog | Laat jij je echte ik zien?

genieten van de zonJe echte ik… ook wel je Kernidentiteit. De kernidentiteit beschrijft niet wie of wat je bent, maar hoe je bent. Wie en wat je bent, is gebonden aan tijd, plaats en situatie.

Je kernidentiteit is degene die je van binnen bent. Voor velen is het eng om helemaal je kern te laten zien; het is kwetsbaarheid en kracht tegelijk. Door onze levenservaringen hebben we geleerd om onszelf te beschermen, bijvoorbeeld door gedachtenpatronen te ontwikkelen. Een voorbeeldje: Wanneer iemand vraag ‘Is er iets? Nee hoor.’ Terwijl het van binnen borrelt. Herkenbaar?

Je kernidentiteit is je basis. Het geeft de positie aan die jij als mens hebt. Het is vanuit die positie dat je het evenwicht kunt vinden.

Hoe je eigenlijk bent beschrijft jou als mens, niet als functionaris, moeder dochter, vader, zoon, of een andere rol die je aanneemt. Eigenschappen die jij hebt, maken jou tot die unieke mens die jij bent. Authentieke eigenschappen die we dikwijls onderdrukken uit angst om afgewezen of gekwetst te worden of om als vreemde eend in de bijt gezien te worden.

Herken jij jezelf hierin? Wat zijn jouw gedachtepatronen over je authentieke zelf? Laat jij jezelf echt zien? Graag horen we van jou hoe jij dit ervaart!

Interessant en Inspirerend