Blog | Lichamelijke klachten? Hoe yoga je helpt…

weerspiegeling in waterHeb je last van stijve spieren, stijve nek, schouders, pijn in je rug, RSI klachten? Goed nieuws: je kunt er heel goed zelf iets aan doen!

Ook als je geen klachten hebt, is yoga super om je lijf leniger en soepeler te maken. Het gaat er helemaal niet om super lenig te zijn en in de meest bizarre houdingen te staan. Het is belangrijk dat je goed contact maakt met je lichaam, je lichaam weer voelt stromen en warm voelt worden. Dat het prettig voor je is om in je lichaam te zijn.

Yoga is een ontdekkingstocht naar jezelf en je lichaam. Het is boeiend om te leren welke invloed  je adem, bewegingen en houdingen hebben op hoe je je voelt. Veel mensen hebben last van een pijnlijke nek, stijve schouders, zere rug. Pijn die uit kan stralen naar armen en handen (RSI) of benen. Spanning die invloed heeft op je ogen, op je zien. Je lichaam bestaat niet uit losse onderdelen, alles in je lichaam is met elkaar verbonden. Je ogen hebben een directe verbinding met je nek, schouders, rug en bekkenbodem. De oogspieren ontspannen heeft een positief effect op deze lichaamsonderdelen, maar andersom heeft het ontspannen van en kracht opbouwen in de nek, schouders en rug weer een helend effect op je ogen en je zien.

Yoga is heel lichamelijk en actief, maar vanuit een meditatieve insteek. Je leert actief te ontspannen waardoor je in het dagelijkse leven ook makkelijker in stressvolle situaties vanuit ontspanning kunt reageren. Er zijn vele vormen van yoga. De moeite waard om eens op verkenning te gaan!

Happy Lifestyle Centrum in Zutphen is bijvoorbeeld zo’n plek waar je verschillende yoga-vormen kunt beoefenen. Bij jou in de buurt zijn vast ook mogelijkheden!

Ook hier vind je meer informatie:

  • www.yogaonline.nl
  • www.yoganederland.nl

 

 

Bron:Geïnspireerd door Karin Hoogeboom

 

Interessant en Inspirerend