** Blog | Luister naar de wijsheid van je lichaam

Meditation_Harmony_Peace_CrystalkopieJe lichaam is een bron van informatie en geeft altijd feedback op je gedrag. Luister je naar de signalen van je lichaamswijsheid? Dan heb je een kompas in handen waarmee je optimaal je koers in het leven kunt volgen.

Je lichaam laat je direct weten als je uit pas loopt. Geef je hier geen gehoor aan? Dan ontstaat er onrust, verwarring of verstarring. Annet van Laar geeft in Van binnen weet je alles talloze tips om je lichaamswijsheid te (her)kennen en te ontplooien. We lichten hier de komende week alvast een tipje van de sluiter voor je op en delen een aantal tips met je! 

1: Neem je plek in

Stevig in je basis zitten – dat geeft je letterlijk vaste grond onder je voeten. Voor basis stevigheid heb je contact nodig met je onderbuik, billen, benen en voeten. Voel altijd of je contact hebt met je onderbuik en of je lichaamsgewicht goed op de zitting van je stoel rust. Neem nu de tijd daarvoor. Wat gebeurt er met je ademhaling, je nek en schouders? Hoe voelt het om contact te hebben met je plek en deze in te nemen?

Bron: Geïnspireerd door Annet van Laar

Interessant en Inspirerend