** Blog | Meer energie? We geven je 6 tips! Vandaag het eerste deel…

gezonde-voedingkopieDe hoeveelheid energie die je per dag hebt bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je leven. Je energieniveau bepaalt voor een groot deel je humeur en het bepaalt hoeveel je voor elkaar kunt krijgen. Hoe meer energie je iedere dag hebt, des te meer je uit je leven kunt halen.

Heb je het gevoel dat je wel iets meer energie kunt gebruiken? Gebruik dan de onderstaande 6 tips om stap voor stap meer energie op te bouwen!

Tip 1. Verbeter je slaapritme voor meer energie
Een goede nachtrust is een belangrijke basis voor het opbouwen van meer energie. Het maakt niet zozeer uit hoe lang je slaapt, maar wel hoe hoog de kwaliteit van je slaap is. Hoe dieper je slaapt, des te sneller je uitrust.

Tip 2. Optimaliseer je voeding voor meer energie
Voeding kan je lichaam energie geven, en voeding kan je lichaam energie kosten. In de eerste plaats is het belangrijk om erachter te komen of je lichaam alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft. Je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen nodig om jou te voorzien van energie.

Tip 3. Voer afvalstoffen af en krijg meer energie
In het dagelijks leven krijgen we allerlei afvalstoffen binnen. Een gezond lichaam is goed in staat om al deze afvalstoffen te neutraliseren en af te voeren. Om dit te doen maakt je lichaam gebruik van allerlei voedingsstoffen waaronder anti-oxidanten, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Daarnaast gebruikt je lichaam water om de stoffen af te voeren.

Lange tijd ongezond eten, stress ervaren en weinig bewegen zorgen voor ophoping van schadelijke stoffen in je lichaam. Deze stoffen staan het optimaal functioneren van je lichaam in de weg, en maken je dus moe. Je kunt jezelf ontdoen van deze stoffen door voldoende vitaminen en mineralen beschikbaar te maken, bijvoorbeeld door veel biologische groente te eten, groene smoothies te drinken of speciale detox supplementen te nemen.

Bron: Geïnspireerd door So chicken

Interessant en Inspirerend