** Blog | Mens, natuur en aarde, samen 1

aarde1Vrijwel iedereen zal het normaal vinden dat wij hier vandaag de dag leven en dat wij rondlopen op planeet Aarde. En eigenlijk is het dat ook wel, de mens leeft al enkele honderdduizenden jaren op deze planeet die wij zelf Aarde hebben genoemd.

De aarde geeft ons alles. Water en voedsel bijvoorbeeld. Energie, kleding  en frisse lucht. Prachtige natuur waar we van kunnen genieten. We kunnen niet zonder de aarde. Dat geldt voor ons, maar ook voor volgende generaties.

Je zou kunnen zeggen dat een van de belangrijkste taken (zo niet de belangrijkste) in ons leven is, om te zorgen voor nageslacht. Kinderen zijn niet alleen leuk en lief, nee kinderen representeren ook hoop en toekomst. Maar hoe is het toch mogelijk dat we kinderen op de wereld zetten terwijl we diezelfde wereld kapot maken? Laten we het gevoel van hoop, toekomst en betekenis samenbundelen in wat Wubbo Ockels noemt “Happy Energy”.

Happy Energy wordt alleen gevoeld als we de juiste (innerlijke) keuze maken. En Happy Energy is de mindset in het ‘mensheid-tijdperk’. En het is onze wil om dit te doen slagen, ons geloof zal deze wil aanwakkeren en de Happy Energy zorgt dat de wil blijft. Geef iedereen de ruimte om op zijn of haar eigen manier om te geloven!

“Tien geboden van Happy Energy geloof in mensheid”

  1. Mensheid is ondeelbaar
  2. Het doel van mensheid is overleven
  3. Mensheid kan niet zonder aarde en natuur
  4. Ons doel is om Mensheid te steunen en dus de aarde en natuur
  5. We moeten respect tonen naar een ieder die dat doel nastreeft
  6. Iedereen is verbonden met elkaar via Mensheid
  7. Iedereen is verbonden met de aarde en natuur
  8. We zijn allemaal astronauten van het ruimteschip aarde
  9. Zij die anderen minachten, minachten Mensheid
  10. Mensheid, Natuur en Aarde zijn samen één

En jij? Op welke manier geloof jij?

 

Bron: Geïnspireerd door  Let’s Creaid

Interessant en Inspirerend