Blog | Natuur als kracht van je zelfgenezend vermogen

sandiegozoo_sandiego_eating_44466_lkopieDe natuur kan je thuis brengen bij wie je wezenlijk bent. De stilte, het ritme, de rust die je hier kunt ervaren, weerspiegelen wie jij ten diepste bent. In de natuur kun je beleven dat je weer in evenwicht komt.

Het lichaam van de mens is deel van de natuur. Ook binnen ons lichaam streeft de natuur naar balans, om het leven te beschermen. Ontelbare subtiele processen, soms meer of minder waarneembaar, zorgen ervoor dat het systeem steeds teruggaat naar een zeker evenwicht. Denk hierbij niet alleen aan ons evenwichtsorgaan en de koppeling met vele spieren, die ervoor zorgen dat wij rechtop kunnen blijven, maar ook aan de bloedsuikerspiegel, de hormoonbalans en vele andere processen in het lichaam.

Om tal van redenen kan de balans in je lichaam verstoord raken. De natuur zorgt er voor dat deze balans gecompenseerd wordt met ‘sub’systemen. De medische wetenschap brengt zo’n subsysteem van buitenaf door middel van medicatie. De natuurgeneeskunde richt zich er op om te streven naar een eigen natuurlijke balans en het lichaam zoveel mogelijk zelf zijn werk te laten doen om weer in balans te komen en zo te herstellen.

De natuurgeneeskunde heeft een lange geschiedenis die zijn wortels heeft in de volksgeneeskunde; het bestaat dus al net zo lang als de mensheid er is. Vanuit die wijsheid en ervaring is er een besef dat elk organisme een natuurlijke kracht in zich heeft om te herstellen. Als er een verstoring, of disbalans, is ontstaan in je lichaam zal dat opgelost worden door je zelfgenezend vermogen. Wonderlijk he! In de natuurgeneeskunde wordt uitgegaan van dit vermogen dat we allemaal in ons dragen. Door te kijken naar zowel de geestelijke als lichamelijke vitaliteit, kan er een therapie ingezet worden om dit vermogen te ondersteunen. Er wordt nooit uitgegaan van ziekte, maar van een verstoring in de natuurlijke balans in je lichaam. Zo wordt bij genezing gekeken naar jou als geheel en het aanspreken van je innerlijke genezende vermogen. Alle reden dus om bij klachten eens te rade te gaan bij een natuurgeneeskundige!

Heb jij ervaring met het toepassen van natuurgeneeskunde? Vertel over je ervaringen zodat anderen er misschien wel door geïnspireerd raken. We horen het graag!

 

Bron: Tiara Dijkhof voor Lichtwerkplaats

Interessant en Inspirerend