** Blog | Nieuwe mogelijkheden ontdekken met Yoga

yogakopieDe kracht van yoga is dat iedereen het op zijn of haar niveau kan beoefenen. Yoga helpt je om bewust te worden van jouw eigen grenzen, deze te respecteren en tevens op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden.

Er zijn diverse vormen van yoga, zoals Dru of Hatha. We vinden het leuk om deze twee wat verder te belichten voor je.

Dru

‘De yoga van het hart’, zo wordt Dru yoga ook wel genoemd. Een stroming die niet onbesproken is, maar die in de kern draait om leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf. Deze yoga legt een groot accent op de stilte in jezelf, wat ook in de naam schuilt: Dhruva Nakshatra betekent poolster in het Sanskriet. Zoals deze ster een vast punt aan de hemel is, verwijst zij binnen Dru yoga naar een vast innerlijk concentratiepunt.

Dru Yoga gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling. Hierdoor is het naast een sierlijke, ook een krachtige manier om stress te verminderen. Dru Yoga is stevig verankerd in de eeuwenoude yogatraditie. Dru Yoga is van generatie op generatie overgedragen en het zou wel eens levenslang kunnen vergen om alles volledig te begrijpen en te doorgronden. Deze vorm van yoga is goed voor de rust in lichaam en geest, bevordert de innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve en pro-actieve levenshouding.

Hatha

Je lichaam en adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha Yoga. Uit deze toegankelijke stroming zijn veel andere, ‘hippe’ vormen voortgekomen. Goede zaak of niet? Goed en fout zijn zaken van het ego. In Hatha probeer je dat juist los te laten.

In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha Yoga komen die tegengestelde energieën samen. Dus het gaat om de vereniging van de tegenpolen in jezelf. De juiste balans tussen lichaam en geest, denken en voelen en tussen de buitenwereld en jezelf.

Hoe kan een Yogales er uit zien? Bijvoorbeeld met:

  •  Lichaamsoefeningen (asana’s), deze maken spieren en gewrichten soepel en sterk, waardoor organen worden versterkt en de bloedsomloop verbeterd.
  • Ademoefeningen (pranayama’s), deze geven nieuwe energie en maken het denken helder en kalm: “beheersing van de adem is beheersing van het denken”.
  • Ontspanningstechnieken, deze leren je volledig te ontspannen, waardoor concentratie en wilskracht zich ontwikkelen

 

Ben ook jij toe aan het verkennen van je mogelijkheden door Yoga? Kom dan naar de Workshop Yoga door Kathy Colsoul op 20 en 21 oktober bij Holistic Health Center Yébo. Ook geeft het Happy Lifestyle Centrum een Yoga Inspiratie Najaarsweekend op 24, 25 en 26 oktober 2014. Een heerlijke manier om Yoga te ontdekken.

Wil je eerst vrijblijvend ontdekken of Yoga iets voor jou is? Bij beide Yoga centra kun je ook terecht voor een gratis proefles!

Happylifestylecentrum.nl | Yebo.be

 

sign_lwplaats_wit1.jpgLees hier het online Lichtwerkplaats magazine: Uitgelicht! Doe je mee aan het belichten van kracht voor duurzaam geluk? Verbind je met ons als expert of ambassadeur in jouw regio. De Lichtwerkplaats is onderdeel van de Stichting Werkplaats voor Bezieling.

 

Interessant en Inspirerend