Blog | Over de frequentie van ons bewustzijn in het dagelijkse leven

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe energie van ons bewustzijn is als water, het stroomt heel makkelijk naar het laagste punt en als we niet “wakker” blijven kan dat een stevige verdichting opleveren. Dat gebeurt als we ons identificeren met de gebeurtenissen van ons dagelijks leven.

Het gevolg hiervan is dat de vitaliteit van ons bewustzijn afneemt. De frequentie komt als het ware in een “slaaptoestand” terecht. We reageren op hetgeen dagelijks langs komt vanuit dat beperkte bewustzijn. 

Je kent het wel zo’n dag dat er helemaal niets goed is. Iedereen heeft het gedaan en ze kunnen allemaal de ……. op! Er zijn heel wat “onderdelen” in ons bewustzijn die in een lage frequentie terecht kunnen komen.

Als we er maar één of twee ervaren, dan worden die meestal wel door de anderen “opgelicht” en zijn dan tijdelijk. Zitten er veel in die lage frequentie dan gaat het als het ware als een “gevangenis” werken. De persoon raakt opgesloten in een heel beperkt bewustzijn. Bijna alles in het leven wordt gelabeld vanuit die beperkte ruimte. Er ontstaat een situatie van “overleven”. Er kan niet meer over de grens heen gekeken worden. Angst en schuldgevoelens zijn meestal de oorzaken hiervan.

Het dagelijkse leven biedt nog al wat mogelijkheden waarbij dit heel makkelijk kan gebeuren. We vergeten dan wat we werkelijk ZIJN – “Onvoorwaardelijke Liefde” of een van die andere aanduidingen die hiervoor gebruikt worden, zoals Bron, Universele Liefde of God.
De frequenties zijn daar helder in licht. We durven dan weer te “leven” en ontdekken dan dat de waarheid verborgen ligt in alle werkelijkheden van iedere dag, waardoor we keuzen kunnen maken zonder oordeel.

Hierbij enkele voorbeelden en ik vermoed dat jij er nog wel een aantal aan toe kan voegen.

 • We zitten met een aantal mensen bij elkaar en één begint er over zijn of haar “ziek zijn” te praten. Het is een onderwerp waar we allemaal mee te maken hebben en al heel snel gaan de anderen erin mee met hun ervaringen – het één roept het andere op.
 • Iedereen raakt in de ban van dit onderwerp met als gevolg dat het steeds “zwaarder” wordt in de ruimte. De bijbehorende emoties zorgen voor een verdere verdichting.
 • Het raakt allerlei informatie in ons informatie systeem en daarmee als het ware “voeding” krijgt. Eckhart Tolle noemt deze informatie “pijnlichamen” en deze “pijnlichamen” kunnen een enorme beperking van ons bewustzijn opleveren. Die willen graag “eten”!
 • Zo las ik vandaag een artikel in de krant van een huisarts die “de kachel aanmaakte” met de angstcultuur in de gezondheidszorg. Met als laatste “klapper” het landelijke onderzoek naar darmkanker. De energie in de mens zakt naar de meest verdichte vorm door angst en die krijgt behoorlijk wat voeding door deze acties.
 • Een bijkomend voordeel voor de enkelingen is dat de mens dan zeer manipuleer wordt en daar is een hoop geld mee te verdienen!
 • De onderstaande tekst van de Cherokee indianen vind ik geweldig mooi om dit fenomeen te duiden.
 • Op een avond wandelde een oude Cherokee indiaan met zijn kleinzoon door het bos. De Grootvader vertelde aan het kind over de strijd die zich in zijn binnenste afspeelde:

Mijn zoon, het is een gevecht tussen twee wolven.
De een heet woede, jaloezie, spijt, begeerte, arrogantie, zelfmedelijden, schuld, leugenachtigheid, egoïsme.
De ander heet vreugde, vrede, liefde, hoop, rust, nederigheid, vriendelijkheid, waarheid, trouw.”
“En grootvader, wie wint er?”
De Cherokee indiaan antwoordde: “de wolf die ik te eten geef.

 • Schuld is ook zo’n fenomeen die vaak gebruikt wordt om macht uit te oefenen. Als je je ergens schuldig over voelt dan wordt je wereld heel klein. Wakker je dat voldoende aan dat krijgen onze “pijnlichamen” flink te eten en worden we manipuleerbaar als we ons ermee identificeren.
 • Opgegroeid in een katholiek gezin waar de “gelovigen” wekelijks hierop gewezen werden in de kerkdienst met de woorden: mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa – ik ben schuldig, ik ben schuldig, ik ben heel erg schuldig – is lang in mijn systeem werkzaam geweest.
 • De kerken zijn er over het algemeen zeer deskundig in (geweest?) om dit fenomeen uit te buiten.
 • Of deze situatie: Je bent (was!) verliefd. Alles is prachtig en alles is prima. Vlinders in je buik! De ander kan niets verkeerd doen. In de loop van de tijd gaat het dagelijkse leven weer de overhand krijgen en de vlinders zijn uitgevlogen.
 • Dan blijkt dat de ander toch bepaalde gewoontes te hebben die je liever niet zou zien. Hij/zij voldoet toch niet helemaal aan jouw verwachtingen. Er komt steeds vaker een beetje ergernis boven drijven, met als gevolg dat het steeds “donkerder” wordt in de relatie. De verdichting “slaat toe”.
 • Of rondom communicatie: er gebeurt iets wat we schijnbaar niet kunnen “handelen”. We gaan er op zitten broeden (vooral wij mannen zijn daar erg goed in), met als gevolg dat er langzaam maar zeker een soort bom in ons ontstaat. Reken maar dat de frequentie van ons energie systeem laag is. Het kan dan nauwelijks meer bewegen.

Stel dat je bewust gaat kiezen wat je te eten geeft, zoals de Cherokee Indiaan dat doet. Dat je inzicht behoudt over je emotionele automaat. Dat je kunt waarnemen hoe de emotionele automaat werkzaam is.

Soms liggen de emoties zo diep verankerd in ons, dat ze “schijnbaar” een geheel eigen leven leiden. En dan toch blijven waarnemen, zonder oordeel, is een grote uitdaging.

In mijn werk geef ik veel aandacht aan de frequenties van ons systeem. Zoals het fysieke lichaam, de chakra’s, de fijnstoffelijke lichamen en de dimensie-schijven. Door de frequenties te verhogen, ervaren de mensen gewoon meer ruimte. De vitaliteit in het bewustzijn neemt toe.

Wil jij dat ook een keer ervaren of kun je een opfrisbeurt goed gebruiken? Neem dan contact met onze expert Nico Vlaar op. Nico begeleidt al 30 jaar mensen in hun bewustwording en het weer ervaren van balans. Mail naar: mail@lichtwerkplaats.nl of laat een reactie onderaan deze pagina achter.

Je kunt Nico ontmoeten tijdens de Belicht-je-kracht bijeenkomst op maandag 12 mei a.s. Een unieke kans om bij hem een speedconsult te ervaren voor een zeer gereduceerd tarief!

Wil je daar bij zijn?

Meld je dan via deze pagina aan: http://bit.ly/1koggFt Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Interessant en Inspirerend