** Blog | Over het blokkeren van je gevoel. Uit de serie Gevoel – Hart – Ziel – Intuïtie

0ae1c69823400b36bf8188df8ea054a3Veel mensen negeren gevoel, durven niet naar hun gevoel te kijken en al helemaal niet te voelen en lopen hier voor weg. Zijn bang, angstig om een reis naar binnen te maken omdat zij niet op voorhand weten wat hen te wachten staat en welke emotie het zal oproepen of zullen tegenkomen, hiermee blokkeren wij ons gevoel.

Doordat wij constant denken, zijn wij afgesneden van ons gevoel, omdat denken, gedachten, de overhand hebben. Angst is onzekerheid, onwetendheid en angst doen wij ons zelf aan, wij laten het ons zelf toe om angst te hebben omdat wij angst zelf creëren.

Als je mensen vraagt in een situatie ‘Hoe voel je je nu?’, dan zullen zij hier geen antwoord op geven of een ontwijkend antwoord op geven. Veelal kunnen zij niet onder woorden brengen wat zij voelen, dit, omdat zij de emotie die aan het gevoel hangt niet kunnen herkennen of kunnen thuisbrengen. Het meest makkelijke antwoord is: “ik weet het niet”. Dit antwoord komt vrij snel op de vraag omdat er niet over nagedacht is.

Kan jij goed onder woorden brengen hoe jij je voelt en hoe uit jij dat? Is dat een natuurlijk iets of heb je het moeten leren? Deel je ervaringen met ons en inspireer elkaar.

Bron: Geïnspireerd door Mauve Clouds

Interessant en Inspirerend