** Blog | Rek je vakantiegevoel!

sprituelereiskopieAf en toe moet je de batterij weer even helemaal opladen. Een herfstvakantie is daarvoor een prima gelegenheid. Zo heb je voor een kortere periode even wat minder verplichtingen, zodat je volop kunt ontspannen. Dit leidt tot het heerlijke vakantiegevoel dat iedereen wil vasthouden.

Niets is echter zo vluchtig als het ontspannen gevoel dat je hebt tijdens een vakantie. Zodra je terug bent, zit je weer tot over je oren in het werk. Het gevolg is dat je al snel toe bent aan een nieuwe vakantie. Volgens onderzoekers ligt het vooral aan de vaste patronen waarin je verstrikt raakt. Je mailbox zit net als voor je vakantie weer stampvol en je agenda slibt dicht met allerlei vergaderingen. Hoe voorkom je dit en ga je op een ontspannen manier de rest van het werkjaar in?

1. Creëer ademruimte

Loop eens door je agenda en vraag je af of je voldoende vrije ruimte hebt om af en toe een beetje uit te ademen en de boel weer op orde te krijgen. Vrije ruimte kan zijn: een uur zonder afspraken, behalve dan de afspraak met jezelf om tussen de bedrijven door weer een beetje op adem te komen. Het kan ook betekenen dat je tussen je alle afspraken een halfuur ruimte laat en ze niet op elkaar laat aansluiten.

2. Brei er op tijd een eind aan

Bepaal in de ochtend hoe laat je begint met het afronden van je werkdag. Start bijvoorbeeld vijftien minuten voordat je naar huis gaat met afsluiten van je werkdag. Gebruik deze tijd om echt af te sluiten en begin niet aan een nieuwe taak. Als je de tijd neemt om even terug te kijken en te inventariseren wat er nog in je hoofd zit, kun je de werkdag beter loslaten.

3. Lunch buiten de kantoormuren

Eet je altijd achter je bureau? Of gebruik je de lunch tijdens een overleg, terwijl je praat over je werk? Dan is de start van het nieuwe werkseizoen een prima moment om daar verandering in te brengen. Maak eens een wandeling tijdens de lunch en loop met collega’s van wie je energie krijgt. Heb het bij voorkeur over andere dingen dan werk. Daardoor verschuift je aandacht even naar andere dingen, waardoor je beter ontspant.

 

Wil jij ook ontdekken wat er tussen jou en je permanente vakantiegevoel in staat? Wil je af van een overdosis stress? Of heb je te maken met een burn-out? Kom dan naar de Workshop “Ervaar hoe je je eigen stress oproept en vooral ook hoe je je eigen ontspanning kunt creëren” door Stefan en Monika van Zinzicht tijdens de Themadag Stress, hoe blijf je ontspannen? op zondag 30 november a.s.

AdThemadag30novLWPEr zijn tal van workshops, lezingen en speedconsulten met experts die hun wijsheden graag met je delen! De bijdrage voor een kaartje is maar 50,00  inclusief koffie, thee en naar hartenlust kun je de hele dag overal aan deelnemen. Ook worden er een aantal leuke boeken kado gegeven!

Gun jezelf een verdiepende en fijne dag! Wij kijken er naar uit om jou een mooie dag te bezorgen. Als je zin hebt, neem je gezellig iemand mee. Aanmelden kan tot uiterlijk 25 november a.s. via: mail@lichtwerkplaats.nl

 

 

sign_lwplaats_wit1.jpgLees hier het online Lichtwerkplaats magazine: Uitgelicht! Doe je mee aan het belichten van kracht voor duurzaam geluk? Verbind je met ons als expert of ambassadeur in jouw regio. De Lichtwerkplaats is onderdeel van de Stichting Werkplaats voor Bezieling.

Interessant en Inspirerend