Blog | Relativeren, hoe doe je dat? We geven je 3 tips

finding-solutions-withinkopieMaak jij je ook overal druk om? Het rondslingerende speelgoed van je kinderen, vuile kleding die net buiten de wasmand beland, jassen niet aan de kapstok maar onder op de grond en het huishouden loop niet op rolletjes?

Maak je niet druk, nergens voor nodig! Als je wat relativeert in het leven, zal jij je stukken beter gaan voelen.

Door je druk te maken over alle dingen die op een dag wel eens tegen kunnen zitten of dingen die anders gaan als jezelf had gedacht, verspil je energie. Kostbare energie die je beter kunt gebruiken voor leuke dingen. Tel tot tien, blijf rustig en laat je niet beïnvloeden door die dingen die misgaan. Al helemaal niet als jij er geen invloed op hebt!
Relativeert in het leven. Drie tips: 

1. Het leven komt zoals het komt…
Neem de situaties waar jij geen invloed op hebt wat minder zwaar op: ’s morgens in de file, trein die vertraging heeft of speelgoed dat rondslingert. Blijf rustig en denk: ‘Waarom schiet ik meteen in de stress? Ik kan wel weer in de stress schieten, maar veel zin heeft het niet!’ Op de file en de vertraging bij het spoor, heb jij geen invloed. Heeft het mopperen op je kinderen zin? Grote kans van niet, want de volgende dag zal het speelgoed weer rondslingeren. Verspil dus geen kostbare energie aan die dingen die jouw alleen maar energie kosten.

2. Tijd voor jezelf…
Neem tijd om tot rust te komen en je lichaam te voorzien van positieve energie. Ga lekker sporten, ga mediteren of ga uit met vrienden en maak lol. Dit geeft je energie om er weer vol tegenaan te gaan. Maak ook tijd voor bezinning en bekijk je leven eens van een afstandje, om na te denken over je leven. Wat wil ik met mijn leven of heb je dromen of wensen? Zo ja, kijk dan hoe je deze kunt realiseren.

3. Leef in het moment…
Maak je niet te druk om wat er nog komen gaat. Geniet van het nu moment en wat nog gaat komen is enkel speculeren. Het leven komt zoals het komt. Beleeft het moment!

 

Wil je echt even de tijd en ruimte helemaal voor jezelf? Denk dan eens aan yoga, meditatie of zelfs een lekker weekend de rust en natuur in. Dit is misschien wat voor je dan Yoga Weekend in de natuur.

 

Bron: Inspiresta.nl

Interessant en Inspirerend