** Blog | Stop met vragen om goedkeuring

bijjezelfblijvenIeder mens wil graag goedkeuring ontvangen. Goedkeuring geeft je een gevoel van geliefd zijn, het gevoel dat je erbij hoort en dat je ertoe doet.

Hoe onzekerder je jezelf voelt, des te meer goedkeuring je van anderen nodig hebt om je goed te voelen. Maar deze hunkering naar goedkeuring kan je ook uit de tent lokken, het kan ervoor zorgen dat je je anders voor gaat doen dan wie je werkelijk bent, zodat mensen je maar leuk gaan vinden.

Tip: 

Blijf bij jezelf, geef jezelf goedkeuring. Je bent goed zoals je bent, en dat hoeft niet door anderen constant bevestigd te worden. Dankbaarheid is een emotie die je in staat stelt om je snel los te maken van de dagelijkse sleur. Het brengt je dichter bij de realiteit, het helpt je het leven te waarderen.

Door je regelmatig dankbaar te voelen kom je dichter bij wie je bent, want door intens van je leven te genieten verdwijnt de neiging om jezelf te bewijzen, je anders voor te doen en te vragen om goedkeuring. Voel je dankbaar en gelukkig, waardeer je eigenschappen en je unieke karakter. Wees dankbaar voor wie je bent en merk hoe makkelijk je bij jezelf kunt blijven.

De Lichtwerkplaats heeft een team van mensenwerkers die hun expertise en wijsheid heel graag met jou delen. Om jouw kracht te belichten. Denk je na het lezen van dit artikel ‘Ik moet nodig eens beter voor mezelf gaan zorgen?’. Kijk dan eens op www.lichtwerkplaats.nl om te zien welke expert wat voor jou kan betekenen. We supporten je graag…

 

Bron: Geïnspireerd door So chicken

Interessant en Inspirerend