** Blog | Stress vermindering door EFT

kloppunten-eft1EFT is een heel eenvoudige techniek met een verbluffend resultaat en kan op snelle en efficiënte wijze een veelvoud van zowel fysieke als emotionele problemen verminderen of verwijderen. Het is gebaseerd op een combinatie van acupressuur, focussing (je concentreren op het probleem), ademhalingstechnieken en het verbeteren van de communicatie tussen de analytische linkerkant van je hersenen en de intuïtieve rechterkant.

Elk probleem, lichamelijk en emotioneel, gaat gepaard met een “verstoring” in het energetische systeem, die zijn oorsprong vindt in je onbewuste overtuigingen. Het energetische systeem, aangestuurd door die onbewuste overtuigingen, is in feite een soort blauwdruk, een virtueel idee over hoe iets eruit zou moeten zien of hoe iets zou moeten functioneren. Je kunt het vergelijken met het ontwerp van een huis, dat door een architect word bedacht. Ook dát is een virtueel idee, een fantasie over het te realiseren gebouw in kwestie.

Elk lichaam heeft zijn blauwdruk, maar ook elke emotie en elk gedragspatroon heeft zijn energetische tegenhanger, die ervoor zorgt dat de opgeroepen variant zich op de juiste manier manifesteert. Negatieve emoties en angstige of boze gedachten vormen energetische blauwdrukken die ziekten in het lichaam kunnen veroorzaken. Positieve emoties en gedachten stimuleren de fysieke functies en zorgen voor een goed en gelukkig gevoel. Daarbij maakt het energetisch niet uit of het gevoel er nú is of dat je het je herinnert. De energie die het oproept is hetzelfde.

EFT zorgt voor goede doorstroming in het energetisch systeem, waardoor blokkerende en negatieve gedachten worden geneutraliseerd. Daardoor kan in een kwestie van een paar minuten al een groot gevoel van opluchting ontstaan, zowel voor fysieke en emotionele problemen die nú spelen, als voor datgene wat je in het verleden hebt beleefd.

Zoals door de biologische wetten wordt uitgelegd, ontstaan ziekten door de oplossing van traumatische gebeurtenissen en negatieve emoties: de stress moet het lichaam nog uit. Een goede EFT-sessie kan er dan ook ervoor zorgen dat men bepaalde ziekteverschijnelen krijgt. Dat is dan goed nieuws: het lichaam bevestigt dat er iets is opgelost, de stress wordt nu fysiek doorleefd en komt eruit!

Door regelmatige toepassing van EFT kan je de angst, die ziekten nog vaak met zich meebrengen, verminderen of wegnemen en daardoor kunnen vele ziekteprocessen sneller en/of minder heftig verlopen. Tijdens een stressvolle situatie kan EFT ervoor zorgen dat de emotionele lading snel vermindert en er dus minder uitgewerkt moet worden als de definitieve oplossing dáár is.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je het zelf eens uitproberen? Kom dan aanstaande maandag 2 juni naar de demonstratie lezing van onze expert Martin de Witte. Via deze link kan je je aanmelden: bit.ly/EFTf2juni

Bron: Geïnspireerd door Leven in vertrouwen

Interessant en Inspirerend