Blog | Te veel indrukken: Overprikkeling

overprikkelingDe hele dag door krijgen we prikkels, impulsen, indrukken. De mensen die je elke dag ontmoet geven je indrukken mee. Wanneer je hoog gevoelig bent, krijg je al deze indrukken sterk mee, ze komen ‘bij je binnen’. Dat vraagt om onderhoud van je energiehuishouding.

Omdat 80% van onze maatschappij niet hoog gevoelig is, hebben we niet geleerd dat dit onderhoud tot de dagelijkse ‘kost’ behoord. Hierdoor is het nog belangrijker om hier zelf ruimte voor te maken en jezelf serieus neemt in je gevoeligheid. Het hoort gewoon bij jou! Dat vraagt dus om handelen naar je aard: elke dag even je energie weer in balans brengen.

Jezelf beschermen tegen energie is in mijn ogen gezond. Jezelf afschermen daarentegen vind ik ongezond.

Je blokkeert daarmee namelijk ook de voedende energie en zegt indirect ‘nee’ tegen je gevoeligheid en daarmee tegen je gevoelige aard. Dat kost energie, omdat je dan eigenlijk iets onnatuurlijks doet.

Gezonder is het om je gevoeligheid te omarmen en je bewust open te stellen voor wat je waarneemt. Met openstellen bedoel ik niet op zoek gaan naar prikkels, maar je simpelweg openstellen voor dat wat er is, je er niet tegen verzetten. Dat verzet kost je namelijk energie en dat is een valkuil van veel hoog gevoeligen. Afschermen kan dus juist energie kosten in plaats van dat het je energie in balans brengt.

Wat doe jij wanneer je overprikkeld bent geraakt? Hoe zorg je weer voor balans?

 

Omgaan met overprikkeling en hooggevoeligheid?

Wil je meer weten over energetisch coach Tiara Dijkhof en wat zij voor jou kan betekenen? Klik dan hier of stuur even een mail naar mail@lichtwerkplaats.nl

Bron: Tiara Dijkhof voor Lichtwerkplaats

 

 

Interessant en Inspirerend