** Blog | Tips om dicht bij jezelf blijven

dichtbijjezelfblijvenkopieSoms gedragen we ons op manieren die helemaal niet passen bij wie we echt zijn. Deze tips helpen je dicht bij jezelf te blijven en jezelf niet te verliezen in het dagelijks leven.

Soms voel je hoe je gedrag niet aansluit bij wie je werkelijk bent. Door een samenloop van omstandigheden ben je bijvoorbeeld de hele middag negatief, terwijl je weet dat dit helemaal niet bij je past. Normaal ben je vrolijk en positief, maar je bent even niet jezelf en gedraagt je op een manier die eigenlijk niet bij je past.

Je bent gemeen geweest tegen iemand, en je voelt achteraf dat dit niet aansluit bij hoe jij wilt zijn. Je laat je meesleuren in een enorme ‘spending spree’ en je voelt dat je geen haartje gelukkiger bent geworden. Je hebt op een feestje het hoogste woord gevoerd om een gevoel van goedkeuring te krijgen, terwijl je weet dat je juist het tegenovergestelde hebt bereikt.

Hoe dichter we bij onszelf blijven, des te gelukkiger we ons voelen. Hoe verder we ons laten meeslepen met dingen die we diep van binnen niet belangrijk vinden, des te minder gelukkig we ons voelen.

Tip:

Het is verleidelijk om alsmaar meer te willen, om meer te hebben. Het is makkelijk om steeds weer te verlangen naar iets nieuws, iets beters, iets duurders. Maar juist een gevoel van tevredenheid geeft je voldoening, en houdt je dicht bij jezelf. Want wanneer je tevreden bent, voel je eigenlijk dat je leven prima is zoals het is. Jij bent goed zoals je bent, en je leven is goed zoals het is. Probeer daarom vaker tevreden te zijn met wat je hebt en wie je bent.

Geld en emoties lijken een innige relatie te hebben met elkaar. En ook al probeer je daar boven te staan, het zijn nog altijd onze emoties die het grootste deel van onze keuzes bepalen.

Ben jij bereid hier helder naar te kijken, hierin veranderingen aan te brengen en je eigen stappen te zetten? 

Misschien is de ‘Workshop Bevrijd je geld” dan wat voor jou!! Meer weten? Lees dan verder via http://bit.ly/bevrijdjegeld

 

Bron: Geïnspireerd door So chicken

Interessant en Inspirerend