Blog | Tips om je levensintentie vorm te geven

hazy_summer met logo

 

We inspireren je graag met een aantal tips om je intentie vorm te geven in je dagelijkse leven. Hier komen ze:

1 Stap uit je comfortzone: Sta open voor de ‘toevalligheden’ die jouw pad kruisen en beweeg erin mee. Als iemand je ergens mee naar toe vraagt, maar het is niet jouw ‘ding’ ervaar dan toch die uitdaging. Kleine veranderingen kunnen leiden tot grote inzichten en maken de start tot een vervullend leven. 

2 Blijf trouw aan jezelf!: Uiteraard kun je iets voor een ander doen, overschrijd hiervoor geen persoonlijke grens. Wanneer je balans verliest (door voorbij je grens te geven) zoekt ons brein automatisch naar ‘vergelding’ om ‘balans’ terug te ‘eisen’.

3 Tel je zegeningen: Het is onze natuur om doorlopend anders, meer, beter te willen – belangrijk voor onze evolutie. Maar sta ook bewust stil bij wat je hebt bereikt en de goede dingen die je hebt ervaren.

4 Ben dankbaar voor wat je nu in het leven hebt: Neem elke dag minimaal 20 minuten tijd om echt te genieten van iets dat je gelukkig maakt en ervaar het gevoel van dankbaarheid hiervoor. Oprechte dankbaarheid voelen is de grootste magneet voor het aantrekken van gelukkige ervaringen. Realiseer je dat geluk alleen in dit moment te vinden is: met de gedachte, ik zal blij zijn als… blijft het waarlijk ervaren van geluk vooruit schuiven. De sleutel van geluk zit ‘m in de focus op iets wat je nu al hebt (dat je blij maakt) – geniet daar heel bewust van – zo trek je meer van dit gevoel aan.

5 Maak een moodboard: Bevestig het aan een muur in je huis (toilet), zodat je elke dag worden herinnerd aan wat je hebt en wilt in het leven (vrolijke plaatjes). Hiermee leiden en laden we ons lichaam, geest, hart en ziel op. Door het elke ochtend aandachtig te bekijken zet je de dag in met de juiste intentie.

6 Wordt je bewust van beperkende overtuigingen: Als mens hebben we een grote capaciteit voor het vasthouden van beperkende overtuigingen. Zo hebben we ooit geloofd dat de aarde plat was totdat iemand ons van het tegendeel overtuigde. Wat onze mind kan bedenken kunnen we ook bereiken – welke verhalen spelen zich af in jouw hoofd?

7 Waar je focus op legt groeit: Voel, denk en bespreek zaken waar je blij van wordt. Het herkauwen van gesprekken of gebeurtenissen van de dag die onplezierig waren dient alleen om meer spanning te veroorzaken. Onze kinderen geven ons het beste voorbeeld: vallen, eventjes huilen, opstaan en weer vrolijk verder rennen.

8 Vertel een nieuw verhaal: Verander van muziek! Letterlijk en figuurlijk. Ongemerkt zetten we onszelf dikwijls vast in oude ‘verhalen’. Bedenk een nieuw verhaal en ga dat vertellen! En creëer hiermee een vervullend leven!

 

Bron: Geïnspireerd door Deirdre Bouwman

Interessant en Inspirerend