** Blog | Waar komt onzekerheid vandaan?

Twijfelena.jpgDe volgende tip die we je deze week geven, tip 3: Dit is de beste manier om meer zelfvertrouwen te krijgen: te onderzoeken wat je doet twijfelen.

Want je kunt alleen iets veranderen als je begrijpt wat het heeft veroorzaakt. Dus waar komt de onzekerheid vandaan? Wat voedt dat stemmetje in je hoofd?

1. Vergelijk je jezelf met anderen en trek je dan altijd aan het kortste eind?

2. Hebben mensen in je verleden vertelt dat je niet goed genoeg was – en geloofde je dat?

3. Vind je dat je perfect moet zijn en het altijd beter moet doen?

Dit zijn drie van de vele redenen waarom mensen onzeker zijn. Onderzoek het! Veel mensen nemen hier niet de tijd voor. Het gevolg is dat ze van alles proberen om zich beter te voelen. Maar dat lukt zelden, omdat de oorzaak van hun twijfel nooit is onderzocht. Ze hebben nooit de kern gevonden. Wees slimmer dan dat. Wat je negeert, komt terug. Wat je onderzoekt, kun je oplossen. En wat je begrijpt, maakt je sterker!

Ben jij onzeker over jezelf en weet jij waar dat vandaan komt? Heb je er iets aan gedaan zodat je het los hebt kunnen laten wat je onzeker maakte? Deel het met ons :)

“Ik ben goed zoals ik ben!”

Jezelf op een hoger plan tillen? De Lichtwerkplaats heeft verschillende experts die jou op weg kunnen helpen om deze onzekerheden aan te pakken. Via deze link vind je alle experts en hun expertises: bit.ly/expertslichtwerkplaats. Alle experts delen met veel liefde hun wijsheden met jou om je kracht te belichten. Schroom niet om een afspraak te maken of kom naar de volgende Belicht je kracht bijeenkomst in september. Houd hiervoor de agenda in de gaten!

Bron: Geïnspireerd door Frank de Moei

Interessant en Inspirerend