Blog | Wandelcoaching, huh?

wandelcoaching (1)Dat is vaak de eerste reactie van mensen op de term Wandelcoaching. De tweede reactie is meestal: “Oh, dat is gewoon het coachen van mensen buiten.” Inderdaad het is coachen en het is buiten, maar dan gaan we wel voorbij aan de waardevolle aanvullingen van het op die manier doen.

Een voorbeeld:

Een cliënt, een man van 57 jaar, die totaal niet gewend was zijn gevoel te uiten, en al een traject binnen had gevolgd bij een andere coach, begon buiten te praten als brugman. Natuurlijk, als je naast elkaar loopt, hoef je elkaar niet aan te kijken en praat je sowieso gemakkelijker. Maar ook de letterlijke ervaring van niet durven kiezen, op een kruispunt, was een mooie bewustwording, die hem danig raakte.

Het is ook zo logisch als wat. Als je loopt komt namelijk je hele lichaam in actie en kom je letterlijk in ‘beweging’. Ook gaan de ‘denkers’ heel gemakkelijk naar hun gevoel. En dat is mooi, waar daar zit vaak de oplossing. Alle zintuigen worden gestimuleerd, waardoor op verschillende manieren bewustwording ontstaat. De natuurlijke symbolen en metaforen brengen inzicht en ondersteunen de woorden die de coach gebruikt. Heel vaak is zo’n natuurlijk beeld veel meer zeggend en zo betekenisvol, dat woorden niet meer nodig zijn.

De natuur werkt ook heel ontspannend, wat vooral bleek bij een jonge vrouw van 22 jaar. Haar leven stond op z’n kop door een reeks van traumatische ervaringen. Zij wilde graag weer rust in haar leven. De rust die ze voelde bij het maken van de verbinding met het vrije uitzicht, de horizon, liet haar beseffen dat zij lang niet goed voor zichzelf gezorgd had.

Wanneer jij ook meer wilt weten over wandelcoaching, kijk dan eens op bij onze expert Annemiek van der Velden. Ze vertelt je er graag meer over en neemt je graag mee op pad; op ontdekking in de natuur en jouw innerlijke natuur! Lees verder op: www.bit.ly/wandelcoach

Op 28 mei kun je meedoen aan de wandelworkshop Wat de natuur je vertellen kan. Inschrijven kan hier: bit.ly/wandelworkshop28mei. Let even op: beperkte aantal plaatsen.

 

Bron: Wandelcoach Nederland

Interessant en Inspirerend