** Blog | Wandelen zet je fysiek en mentaal in beweging

annemiek-van-der-veldenkopieBijna iedereen kan wandelen. Je hebt alleen een paar goede schoenen nodig en eventueel sportieve kleding. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat wandelen positieve effecten op de gezondheid heeft. Het is een prima vorm van beweging om aan je gezondheid en fitheid te werken. De voordelen op een rij:

  • Wandelen kan overal, op elk tijdstip en is goedkoop.
  • Wandelen heeft een positieve invloed op je fitheid en uithoudingsvermogen en activeert het afweer- en immuunsysteem.
  • Wandelen is gezond voor hart en bloedvaten en helpt tegen overgewicht en diabetes.
  • Wandelen versterkt het geheugen en concentratievermogen, heeft een positieve invloed op de geest en stimuleert creatief en helder denken.
  • Wandelen verbetert je stabiliteit en evenwicht en heeft een gunstige invloed op de darmwerking.

Ongeveer 60% van de Nederlandse bevolking beweegt te weinig. Gemiddeld zetten we nu ongeveer 6.000 stappen per dag. Volgens de Japanse onderzoeker Dr. Hatano is het zetten van 10.000 stappen voldoende om je gezondheid te verbeteren. Dit kan je bereiken door gewoon meer te bewegen tijdens je dagelijkse activiteiten thuis, op het werk of in je vrije tijd. Met een half uur extra bewegen/ wandelen (= de beweegnorm) per dag haal je zo die 4.000 extra stappen.

Om dit te meten kun je een stappenteller gebruiken. Dit apparaatje kun je gemakkelijk aan je kleding bevestigen en telt dan voor jou het aantal stappen dat je zet.

Onze expert Annemiek van der Velden is wandelcoach. Je kunt haar ontmoeten en vragen stellen op de Belicht je kracht bijeenkomst op 7 juli in Zutphen. Afhankelijk van je vraag kunnen we tijdens een speedconsult gelijk kijken wat de natuur je als spiegel zegt. Ook kan ze  je vertellen wat wandelcoaching inhoudt en hoe je zelf al met je vraag verder kunt.

Enkele voorbeelden van vragen waarmee je bij haar terecht kunt:

  • Hoe krijg ik meer balans in mijn leven en werk
  • Wat zijn mijn talenten
  • Ik loop in kringetjes rond, hoe kom ik in beweging

Wil je meer weten over de Belicht je kracht bijeenkomst en welke experts er nog meer aanwezig zijn? Ga dan naar de website en meld je snel aan: http://bit.ly/belichtjekracht

Bron: Vivole en de Lichtwerkplaats

Interessant en Inspirerend