** Blog | Wat is jouw Yoga intentie?

yogaintentieHet woord yoga betekend éénwording of Eenheid. Met yoga wordt in principe de toestand bedoeld waarin je jezelf goed, gezond en in balans voelt. Het evenwicht tussen lichaam, geest en ziel.

Dat evenwicht zit van nature al in ons, maar door verschillende interne- of externe factoren zoals perfectionisme, angst, werkdruk of sociale en maatschappelijke druk kan dit evenwicht verstoort zijn. De yogatechnieken die we gebruiken herstellen dit natuurlijk. Er komt weer balans en rust. We (her) ontdekken onze kracht. Dit brengt het gevoel van welzijn, identiteit en vrijheid.Yoga is niet religieus of sektarisch. Yoga is een leefwijze die zich richt op bewustwording en bewustzijn. Yoga gaat niet over wát je doet, maar met welke Intentie!

Tijdens de yogalessen oefen je je ademhaling en concentratie door middel van houdingen en bewegingen. Door wekelijks deel te nemen aan een yogales zul je al snel lichamelijke veranderingen merken. Je lichaam wordt krachtiger en leniger. Je voelt meer balans. Door het krachtige werken voel je ook veel beter hoe en waar je kunt ontspannen. Je zult ervaren dat yoga niet gaat over ‘goed’ of ‘fout’ en dat het bereiken van een bepaalde lichaamshouding niet het uiteindelijke doel is. Waar het wel om gaat is de weg die je daarbij bewandeld. Een houding, een beweging of de concentratie en aandacht, dit alles kun je beschouwen als een instrumenten om tot de beleving van rust en balans te komen. En dan is alleen het hier en nu belangrijk.

Behoefte aan een heerlijke vrouwenweek die je inspireert en verder helpt in het helen van het vrouwelijke in jezelf? Dat kan met 1 van de reizen van onze experts. Je leest hier alles over wat ze jou kunnen bieden.

Bron: Geïnspireerd door Yoga joy

Interessant en Inspirerend