** Blog | Wat zijn Verbindingskoorden?

de-kracht-van-onze-gedachten...kopieDie verbindingen beïnvloeden ons leven op een positieve, negatieve of neutrale manier. Hij of zij die beweert zonder verbindingen te leven, ontkent de werkelijkheid. We zijn immers allemaal deel van een groter geheel. Veruit de belangrijkste verbindingen worden gevormd door onze persoonlijke relaties.

Die verbindingen kan je ook bekijken als energie koorden. Via die energie koorden kunnen mensen elkaar beïnvloeden middels voeden,uithollen of manipuleren. Wanneer iemand jou bijvoorbeeld simpelweg om iets verzoekt of je een vraag stelt, kan je al aanvoelen of die persoon aan jou trekt (je dus manipuleert) of jou daarentegen volledig vrij laat in je beslissing.

We zijn allemaal brandpunten van energie en wisselen voortdurend energie met elkaar uit. Welk soort energie kan er nu worden uitgewisseld via persoonlijke relaties? Goede (als aangenaam, verrijkend en positief ervaren) energie. Dat levert vaak een gezonde band op die meestal ook een sterke band is. Je kan die band verder uitbouwen of bekrachtigen. Ongezonde, negatieve energie. Levert een slechte, parasitaire band op. Je voelt je in dit geval onvoldaan, verstikt, vermoeid of leeggezogen. Indien mogelijk, kan je deze band verbreken of laten doodbloeden. Niemand van ons komt dus onder een leven in verbinding uit.

Vanuit de leer van de chakra’s en subtiele lichamen wordt er aangegeven dat mensen continu energiekoorden met elkaar vormen. Deze koorden worden gelegd tussen de verschillende chakra’s. Hooggevoelige mensen kunnen door deze koorden energie verliezen aan de ander. En hoewel dat heel liefdevol lijkt, is niemand daarbij gebaad. Ieder mens mag leren de energie uit de eigen bron te halen en daarvoor niet afhankelijk te zijn van de ander.

Wat belangrijk is voor hooggevoelige mensen is dat ze hooggevoeligheid als talent gaan inzetten. Zie het niet als een zwakte, maar maak er jouw kracht van. Maak van jouw talent jouw kracht. Daar krijg je energie van.

Wil jij mede hsp’ers ontmoeten en samen delen wat er momenteel actueel is in jou leven en je je energie beter leren te gaan gebruiken? Kom dan naar de HSP bijeenkomst op woensdag avond 2 juli in het mooie Zutphen.

Je kan je aanmelden via de webpagina http://bit.ly/hsp2juli, of door een mail te sturen naar mail@lichtwerkplaats.nl


Bron: Geïnspireerd door Het blad

Interessant en Inspirerend