**Blog | Wees flexibel, open je hart en laat los

vrouw_in_gras.jpgWat je doet en wie je bent zijn twee verschillende dingen. Als je dicht bij jezelf wilt blijven, dan hoeft dat niet te betekenen dat je altijd principieel hoeft te zijn.

Wees flexibel. Gedraag je niet als een boorplatform, maar als een schip. Laat je rustig meedeinen op de golven, de ups en downs van je leven. Het is namelijk heel goed mogelijk om jezelf te blijven in woelige tijden. Sterker nog, hoe dichter je bij jezelf blijft, des te makkelijker je over je tegenslagen heen komt.

Tip:

Pas als je echt van jezelf houdt, kun je echt van anderen houden. Als je dicht bij jezelf bent dan houd je van jezelf en kun je je hart openstellen voor anderen, zowel vreemden als bekenden. Geef je liefde niet weg, maar laat liefde door jou heen stromen. Open je hart voor alle mensen, durf liefde te ontvangen en durf het te delen.
Alles wat er in het verleden is fout gegaan is niet meer terug te draaien. Het verleden kun je niet veranderen, het heden kun je ook niet veranderen. Het enige waar je invloed op hebt, is de toekomst. Dus accepteer je verleden. Alles wat er is gebeurd is onderdeel van wie jij bent geweest, accepteer het en laat het los. Bepaal nu wie jij in de toekomst wilt zijn.

Leef niet in je hoofd, maar leef in het moment. Als je dicht bij jezelf wilt blijven dan kun je dat letterlijk doen door je aandacht in het hier en nu te brengen. Het hier en nu is namelijk de enige plek waar jij je op dit moment bevindt. Blijf niet eindeloos rondjes draaien in je hoofd, laat je gedachten niet op hol slaan. Leef nu. Gebruik je zintuigen, voel je ademhaling, de warmte van de zon.

Laat het leven een beetje over je heen komen, volg je gevoel en maak je niet te druk om de toekomst. Go with the flow, en voel hoe licht en gelukkig je je kunt voelen. Je bent een geweldig mens, dus blijf dicht bij wie je bent. Dat maakt je leven makkelijker en gelukkiger.

Loslaten gaat gepaard met inzicht en innerlijke verzachting en leert je contact maken met je werkelijke zelf en dat wat je werkelijk wilt. Yoga maakt je lichaam lenig en de geest rustig.

Wil jij ervaren met yoga hoe je kan leren loslaten van drukte en spanning om zo bij de rust en stilte te komen? Je hart te openen en letterlijk als figuurlijk flexibel leren zijn?

Dan is het misschien wat voor jou om mee te doen aan het Yoga inspiratieweekend in het weekend van 15,16 en 17 augustus in het mooie Lochem. Lees meer via http://bit.ly/yogazomerweekend

 

Bron: Geïnspireerd door So chicken

Interessant en Inspirerend