** Blog | Welke overtuigingen houden jou tegen?

healthy_happy_peacefulkopieSommige overtuigingen kunnen je er van weerhouden om iets te ondernemen op diverse gebieden in je leven.

Een goede start om deze overtuigingen te veranderen is uit te zoeken welke overtuigingen jou tegenhouden om ergens mee aan de slag te gaan. Ga rustig zitten en schrijf een aantal doelen op die je altijd al wilde bereiken. Schrijf daarna een aantal doelen op die je in het verleden hebt gesteld. Stel jezelf de volgende vragen:

1. Heb ik deze doelen al bereikt?

2. Waarom zijn deze doelen (nog) niet uitgekomen?

Mogelijk heb je een belemmerende overtuiging zoals “Ik ben niet goed genoeg”. Misschien ben je opgegroeid in een gezin waarin je is verteld “Als je voor een dubbeltje bent geboren je nooit een kwartje zal worden”. Of je hebt geleerd “Geld is alleen voor slechte mensen” of “Je kunt alleen iets bereiken als je een dure studie hebt gevolgt”.

Jouw belemmerende overtuigingen kunnen natuurlijk van andere aard zijn dan die net zijn genoemd. Het kan van alles zijn wat je tijdens je jeugdige leven hebt mee gekregen. Het zijn overtuigingen die je hebben gevormd ook al weet je nu dat ze niet waar zijn.

De beoefening van de yoga kan je helpen om je bewust te worden van je kijk op je wereld en op je eigen mogelijkheden. Het beeld dat je hebt van jezelf en van de wereld waarin je leeft, beïnvloedt de mogelijkheden die je hebt. Zie je jezelf verkeerd, dan zal dat blijken uit hetgeen je ervaart wanneer je een yoga houding uitvoert. Aan de hand van je ervaring kun je het beeld bijstellen.

Heb je zin om met yoga tot bezinning te komen?

In het weekend van 15,16 en 17 augustus geven onze experts van het Happy lifestyle centrum een “Yoga Inspiratie zomerweekend” in het mooie Lochem. Hier kan je tot bezinning en rust komen door middel van meditaties, visualisaties, yoga en door je te begeven in de natuur.

Geïnteresseerd? Lees dan meer over dit bijzondere weekend via deze link: http://bit.ly/yogazomerweekend

Bron: Geïnspireerd door Peter Rigtering

Interessant en Inspirerend