Blog | Welke plannen ga jij zaaien?

DankbaarImbolc, oftewel de keltische naam voor het eerste lentefeest en betekent ‘in de buik’. Het verwijst naar Gaia, moeder aarde die zwanger is van de lente. Het nieuwe leven wat ontstaat in haar schoot, is ontroerend mooi om de lente te verwelkomen.

Nu het zo heel erg zacht is geweest afgelopen winter zie je overal al dat de planten boven de grond komen en de vogels alweer druk bezig zijn met de liefde en voelt de lucht zwanger van al dat moois.

Wanneer je gaat wandelen kun je de lente in je opnemen, kijk bewust naar alles wat weer te voor schijn komt. Laat die lente ook in je thuis komen, voel hoe je zwanger ben van je plannen. Je bent vol met ideeën en plannen die je wilt gaan uitvoeren en met hele kleine stapjes begin je voor te bereiden op dit alles.

Maak een mooi altaar in huis om dit te vieren, leg er je krachtvoorwerpen bij en misschien wel de dingen die je graag zou willen verwezenlijken. Schrijf die plannen eens op kleine papiertjes en maak daar propjes van en stop ze in een glazen potje. Vul die met verse aarde en gooi daar een handje zaad in van mooie geurende bloemen. Wanneer je gaat zaaien, zeg je hardop:  ik wil deze plannen zaaien om in de zomer de bloemen te mogen plukken. Vul het potje aan tot de rand en geef het water. Zet het op een warme plek in je vensterbank. Je zult zien dat je plannen gaan groeien in intentie.

Wat voor plannen ga jij zaaien en verwezenlijken deze lente? Vertel ons erover..

Bron: Miranda van der Beek

Interessant en Inspirerend