Blog | Zelfgenezing

team work conceptEén van de grondprincipes van de holistische gezondheidswijze is, dat we onze fysieke gezondheid niet kunnen scheiden van onze emotionele, mentale, geestelijke zijns toestanden.

Alle ‘zijns’ vlakken zijn onderling verbonden, want besef dat je een drieledig energiewezen bent dat uit een ziel, een geest en een fysiek lichaam bestaat. 

Een fysieke kwaal in het lichaam bijvoorbeeld weerspiegelt dan ook altijd een conflict, een spanning, een bezorgdheid, of een disharmonie op andere zijns vlakken. Wanneer we dus een kwaal hebben, is dit voor ons onvermijdelijk een aanduiding om onze emotionele en intuïtieve gevoelens – onze gedachten en herinneringen; onze overtuigingen of standpunten – eens grondig te onderzoeken. Te kijken wat we er zelf aan kunnen doen om het natuurlijk evenwicht en harmonie in ons bestaan te herstellen.

We doen er goed aan om te leren luisteren naar wat er zich innerlijk in ons afspeelt en niet wat er om ons heen gebeurt! ‘Kijk naar binnenin’ is het advies om weer gezond te worden.
‘We zijn cirkel in een cirkel ……….. zonder begin of einde’.

Bron: Hans Zevenboom

Interessant en Inspirerend