** Blog | Zelfvertrouwen en zelfkritiek gaan niet samen

Handen in de luchtDeze week delen we een aantal tips met je om je zelfvertrouwen te laten groeien. Vandaag tip 2: Zelfvertrouwen en zelfkritiek gaan niet samen.

De reden dat mensen onzeker zijn, is omdat ze onzeker tegen zichzelf praten. Dat gesprek met jezelf bepaalt hoe je je voelt. Deze zelfdialoog is de bron van alles. Als je jezelf bekritiseert word je onzeker en twijfelachtig. Dus stop daarmee! Stop de zelfkritiek, dat is het mooiste cadeau dat je jezelf ooit kunt geven.

Dat is véél waardevoller dan een paar nieuwe schoenen of een nieuw horloge! Wees aardiger voor jezelf. Word je eigen beste vriend(in). Dit is puur een beslissing die je maakt – of niet. Je hebt er geen speciale talenten voor nodig. Het is niets meer dan een keuze. Er hoeft in de buitenwereld niet te veranderen om dit te laten gebeuren.

Het is puur een beslissing die je maakt in je innerlijke wereld: “Vanaf nu stop ik met zelfkritiek en geef mezelf complimenten. Ik ben blij met wie ik ben en trots op wat ik doe.” Zonder zelfkritiek krijg je automatisch meer zelfvertrouwen. Dat is logisch: het enige dat je zelfvertrouwen in de weg staat, is het stemmetje dat je altijd omlaag trekt. Stop te luisteren naar die stem en je bereikt nieuwe hoogten.

Door Yoga groeit je zelfvertrouwen! Bijvoorbeeld omdat je op een dag ineens de handstand ‘los’ doet, met je neus je knieën kan raken of toch Navasana (Boothouding) voor elkaar weet te krijgen met gestrekte benen. En door de lichamelijke vooruitgang ga je ook mentaal lekkerder in je vel zitten. Omdat je mentaal en emotioneel een gezonde balans leert vinden, leid je op en duur een gelukkiger leven met meer harmonie en zelfvertrouwen.

“Ik ben in balans, in harmonie en vol vertrouwen”

Onze experts van Happy Lifestyle Centrum in Zutphen organiseren een ‘Yoga inspiratie zomerweekend” op 15,16 en 17 augustus in Lochem. Wil je hierbij zijn? Lees dan verder via: http://bit.ly/yogazomerweekend

Bron: Geïnspireerd door Frank de Moei

Interessant en Inspirerend