Blog | Hoe ga je als HSP om met het streven naar harmonie en je behoeften?

dansen in zeeEen van de kenmerken van hooggevoeligheid is het streven naar harmonie. Als je erg sfeergevoelig bent en het moeilijk voor je is om negatieve sferen buiten je te houden is dat natuurlijk niet verwonderlijk.

Veel hsp’ers weten dan ook precies wat ze moeten doen om de sfeer goed te houden, of juist goed te maken. Een belangrijke manier is weten wat de behoeften van de ander zijn, en daarop in te spelen. Zeker als het gaat om mensen van wie ze houden is dat een kunst die ze tot in de puntjes verfijnd hebben. Misschien herken je dat wel?

Als dat zo is, is er een grote kans dat jij ook de gewoonte hebt om de behoeften van anderen altijd voor te laten gaan. Logisch, want da’s een goede methode om de harmonie in stand te houden. Hier zit echter een groot nadeel aan. Namelijk dat je aan je eigen behoeften niet toekomt. Want laten we wel wezen, iedereen heeft behoeften in alle mogelijke omstandigheden, dus de anderen om je heen willen altijd wel wat.

Opkomen voor jezelf en harmonie in je omgeving kunnen prima samen gaan. En als het even minder harmonisch is, zul je merken dat de wereld echt niet vergaat. Als je het aandurft om het risico te nemen.

Bron: Hagetessa

Interessant en Inspirerend