Klankbodemwerk en Charisma training | Eric van Grootel

ericvgrootel1Eric van Grootel werkt met veel plezier al meer dan vijfentwintig jaar op kunstzinnig en pedagogisch gebied met de meest uiteenlopende doelgroepen, variërend van amateurs tot gerenommeerde professionals. In diverse landen en culturen, in individueel contact en met groepen in alle soorten en maten.

“Ik geniet van de verschillen tussen mensen en tussen culturen. Ik ben gefascineerd door de vraag ‘wat beweegt mensen’. Waarom drukken we ons uit, letterlijk en figuurlijk? Hoe doe we dat?”

  • Wat heb jij te melden? Wil je dat ontdekken?
  • Of wil je leren hoe je jezelf kunt uitdrukken?
  • Wat heb jij te melden, wat is jouw verhaal, wat wil jij toevoegen aan het leven om je heen?

Ga op zoek naar jouw creatieve bron. Sta op uit de wereld van verwachtingspatronen, maak je los uit de gedragsregels van je omgeving en leer ermee spelen.

Jij bent een uniek mens en bezit een heel aantal eigenschappen en eigenaardigheden. Daardoor heb je vele mogelijkheden om je uit te drukken en verschillende manieren om je te verhouden tot jezelf en de mensen om je heen, tot je cliënten of je publiek. Ga het avontuur aan met jezelf.

Werkwijze 

1.Klankbodemwerk is erop gericht dit potentieel in jezelf wakker te maken. Het is een avontuur, een ontdekkingstocht in je eigen binnenwereld.

2.Charisma-training – is erop gericht dit laatste tot uitdrukking te brengen. Jij hebt een verhaal te vertellen, het verhaal van jouw leven, jouw persoonlijkheid.

Mogelijkheden 

Je kunt bij Eric terecht voor individuele consulten en trainingen. Je leest hieronder meer over Klankbodemwerk en Charismatraining.

Klankbodemwerk 

Je klankbodem is de basis van je persoonlijkheid. Van daaruit verhoudt je je tot jouw leven, tot jezelf en de wereld om je heen. Aan die klankbodem zijn de snaren van je ziel verbonden. Ze trillen in de frequenties die jij nodig hebt en zijn gekoppeld aan de toetsen die jij indrukt. Vanuit dat subtiele samenspel ontstaan de tonen waarmee jij klinkt, tonen die zich samenvoegen tot akkoorden, ritmes en melodische thema’s.

Wil je ontdekken wat jouw persoonlijke grondtoon is, hoe jij je daartoe verhoudt ? Welke toonsoort is op je grondtoon gebouwd, welke talenten willen zich in je uitdrukken en kunnen dezen in jezelf tot klinken komen? Welke eigenschappen heeft je persoonlijkheid, waar bevinden zich de weerstanden?

  • Concrete hulp met je levensvragen

Door terug te gaan naar de bron van waaruit jij klinkt en je eraan te herinneren dat je over instrumenten beschikt hebt waarop je met plezier kunt leren spelen: je persoonlijkheid en je lichaam. Je draagt de antwoorden mee in jezelf en zult ze herontdekken als je de innerlijke snaren vindt waarmee jouw centrale levensthema’s tot klinken komen: je levensritmes, je basisstemmingen zoals angst, verdriet, boosheid en vreugde, je persoonlijke thema’s.

  • Adem en klank, voice dialogue.

De adem is een wijze bemiddelaar tussen je persoonlijkheid en je fysieke lichaam, een subtiele danser. Je hebt meestal geen maandenlange mentale sessies nodig om antwoorden te vinden, of beter gezegd, richtinggevende werkpunten. Het gaat hier om je intuïtie, de vorm van kennis die een centrale rol speelt binnen het creatieve scheppingsproces. Want de adem is voortdurend in beweging, in een onophoudelijke pendelslag tussen je binnen- en buitenwereld, tussen jouw eb en vloed, dag en nacht, inspiratie en uitdrukking. Waar deze beweging vastloopt treedt stagnatie op, stress of ziekte.

Met behulp van adem en klank zoek je de weerstanden op die deze stroom doen stokken en treedt hiermee in dialoog. Hoe klinkt deze in jouw leefwereld, op je werk, binnen de samenleving om je heen? Waar bevinden zich de spanningsgebieden. Is er sprake van disharmonie of heb je gewoon veel tijd nodig om te wennen aan de samenklanken?

Door met deze weerstanden in dialoog te gaan schep je ruimte in jezelf: klankruimte. Van daaruit kun je beter met jezelf en de mensen om je heen samenklinken. De antwoorden komen vaak snel, in allerlei vormen. of dat visuele beelden zijn, symbolen, ruimtelijke of zintuigelijke indrukken; klanken, metaforen of nieuwe vragen. Het gaat erom het leven te leven, ermee te spelen zoals een musicus of actrice dat doet; of een schilder, scheppend op het canvas van de samenleving, vanaf het palet van je eigen persoonlijkheid.

ericvgrootelCharisma-training  

Jij hebt een verhaal te vertellen, het verhaal van jouw leven, jouw persoonlijkheid. Het verhaal van je ambities, hoe ze tot stand zijn gekomen, hoe je ze vormgeeft. De manier waarop je dit naar buiten brengt is te trainen, want het behoort tot is het werkveld van een aantal disciplines. Leer door te voelen in je lichaam, in je mentale patronen, je emoties, zodat je jezelf gaat ervaren als het instrument van een musicus of het gereedschap van een kunstschilder, want dankzij dat instrument kun je jezelf uitdrukken.

Vergelijk het maar met verlichting: hoe beter een lamp werk, hoe meer licht hij geeft.

Stem. Train je stem, zodat jouw intentie zich zonder problemen kan vertalen in je klank, in de kleur van je stemgeluid; zodat jouw betrokkenheid zich kan uiten in de dynamiek van je verhaal, zodat je mee kunt bewegen op de golven en epische lijnen bogen kunt maken, dramatische hoogtepunten, reflexieve rustmomenten.Zodat je kunt gaan schilderen met je stem.

Zintuigen. Train je oren en je andere zintuigen, zodat je wakker wordt voor de rijke wereld aan nuances waarin je leeft.

Lichaam. Vergroot je lichaamscontact, je fysieke bewustzijn, je zintuiglijke input. Het is wetenschappelijk aangetoond dat driekwart van datgene wat je publiek uit jouw verhaal opgepikt te maken heeft met je uitstraling. De klank van je stem, je lichaamshouding, je mimiek, je gebarentaal, je gronding, samen hebben ze veel meer invloed op je luisteraars dan de formuleringen die je uitspreekt.

Avontuur. Ga op avontuur met je eigen onvermoede mogelijkheden, zodat je de verschillende ritmes kunt ervaren die samenhangen met je verhaal, de dynamiek en opbouw ervan, het unieke moment waarop je de stilte laat vallen tijdens welke de luisteraar jouw pointe voelt.

Hart. Spreek vanuit je hart, met hulp van je hoofd en je handen.

Tarief 

Een kennismakingsgesprek is kosteloos. Het tarief is afhankelijk van het aantal afspraken. Voor het maken van een afspraak kun je onderstaand contactformulier invullen. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen door ons secretariaat.

Een afspraak maken 

Je kunt een afspraak maken voor een kennismaking door een email te sturen naar mail@lichtwerkplaats.nl met als onderwerp Kennismaking met Eric van Grootel. Ook kun je onderstaand contactformulier even invullen. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.